Publicitat
Política · 22 de Desembre de 2020. 21:05h.

Un dirigent de JxCat 'enyora' el franquisme

Josep Costa creu que no era tan "antidemocràtic” com l'Espanya actual

El vicepresident del Parlament, Josep Costa (JxCat), en una xerrada per parlar del seu llibre ‘Eixamplant l’esquerda: hi guanyarà la independència’ en la qual ha participat també Lluís Llach, ha assegurat que “això no té marxa enrere, ho tenim bé per guanyar, tenim la força”.

“Els règims polítics més autoritaris són els que menys han durat en la història”, ha afirmat, en referència a l’actual Estat espanyol, a més de remarcar que “les pitjors dictadures són les que menys duren”. “Aquest és el punt d’optimisme que jo tinc”, ha sentenciat.

Costa també ha recordat que “a l’Estat espanyol el franquisme va durar molts anys”. “Des d’un punt de vista del que és la societat espanyola el franquisme no sé si era tan estrictament antidemocràtic. No sé si era estrictament contrari al que volia la gent”, ha dit.

Per contra, “és evident que ara ens pretenen governar en contra de la nostra voluntat”. “Jo estic convençut que es impossible governar a llarg termini en contra de la voluntat de la gent. Si el franquisme va durar tants anys potser era perquè a la gent ja li anava bé que hi fos”, ha argumentat.

“Els règims polítics que realment oprimeixen a la gent no aguanten el pas de la història, i per tant, des d’aquest punt de vista jo sóc tremendament optimista. El que vol fer l’Estat, governar-nos contra la nostra voluntat, és una quimera. Només tenim la possibilitat de guanyar”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#34 La Mare Superiora, Bermuda, 23/12/2020 - 18:32

Ai,i com ens ho passàvem a la Sección Femenina...encara que n´hi havia moltes d´aquelles que en diuen "bolleras"...

#33 Neferu, Barcelona, 23/12/2020 - 18:13

No me extraña. Siempre lo tienen en el pensamiento y en la boca. El dictador debe estar contento y agradecido de que los nazionalistas lo recuerden tanto.

#32 Decebut, bcn (tbn), 23/12/2020 - 16:41

Ara ho heu dit! Jo ja fa temps que ho vaig dient: que el vosaltres enyoreu realment és això, el règim que us deixava fer i desfer al vostre gust, sense que els plebeus gosessin xiular.

#31 catafracto, Barcelona, 23/12/2020 - 12:24

Este pollo es el que se había reunido hace poco con unos grupos de ultraderecha. Lógicas sus declaraciones.

#30 Marc, Barcelona, 23/12/2020 - 11:57

Como no van a añorar a franco si el mundo lazi está lleno de descendientes de franquistas que se forraron con él? La de dirigentes nacionalistas que provienen de familias franquistas y que gracias a ello han heredaro la posición y todo lo que se embolsaron gracias a ser franquistas, de que iba a ser lluís llach un niño bien si no es por sus anteps