Publicitat
Política · 18 de Juny de 2019. 18:02h.

Un dirigent de la CUP no opina sobre un cas d’assetjament perquè és un home

Carles Riera: “No em sento amb legitimació per intervenir amb autoritat sobre aquest tema”

El portaveu de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha afirmat que “com a home” no té “legitimació” per valorar l’”agressió laboral” que va denunciar l’exdiputada de la formació, Mieria Boya, a finals de març. Riera ha assegurat a preguntes d’e-notícies que “com a home no em sento amb legitimitat, legitimació, per intervenir amb autoritat sobre aquest tema”.

El dirigent del partit anticapitalista ha argumentat que “tampoc formo part de la comissió nacional feminista que és la que està amb la responsabilitat en el dia a dia d’abordar tot allò que fa referència a la prevenció i la resolució amb els casos relacionats amb pràctiques masclistes”.

Riera ha afegit que “la meva funció com a portaveu del grup parlamentari de la CUP té les seves limitacions i aquesta és una d’elles”, alhora que ha emplaçat a escoltar les declaracions de la portaveu del secretariat nacional de la CUP, Mireia Vehí, a TV3 per “entendre molt millor quin és el treball que des de fa temps està fent la CUP en aquesta matèria i en aquest sentit”.

En tot cas, Mireia Vehí també ha evitat valorar el presumpte assetjament laboral a Boya i s’ha limitat a manifestar que “no entraré en els detalls del cas perquè s'està gestionant” amb “un equip professional”. La portaveu del secretariat nacional de la CUP ha reconegut, d’altra banda, que dintre de la formació també hi ha “relacions de poder o patriarcals” i ha anunciat un protocol d'actuació contra la violència masclista per expulsar els militants en casos greus.

Carles Riera
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#27 Chris, Lleida, 20/06/2019 - 17:03

Recuerdo a la CUP en sus dias de gloria con la Gabrié, siendo 4 o 5 mujeres a la vez delante de un micro. Ahora donde estan?? meten al tio este solo para soltar la pobre excusa del sexo opuesto. Pero no habíamos quedado que era un partido horizontal donde nadie era jefe fe nadie? pues haber llevado a hablar a una coleguilla del bosque cupaire, tu!

#26 @StopSeparatismo, Tabarnia, 19/06/2019 - 16:05

O sea que este paleto no puede hablar de protitución porque no es prostituta, ni de abuso de menores porque no es menor... solo puede opinar de fut

#25 pepe, andorra, 19/06/2019 - 16:05

esto me recuerda un chiste de eugenio: esto es una mujer q llega a casa y se encuentra a su marido con otra.....Esta le pregunta...Y tu q harias si llegaras y me encontraras con un hombre en la cama? y le contesta, pues yo tiraria el perro y el baston por la ventana....¿Q baston y q perro? Pues los del ciego, pq hay q estar muy ciego.........

#24 Watergate Deepthroat, CUP Town, 19/06/2019 - 11:29

Diuen, diuen, diuen... pressumptament...Xevi Generó???

Típic de tots els farsants d´extrema esquerra..."Fes allò que dic però no allò que faig..."

https://cronicaglobal.elespanol.com/politica/mireia-boya-acoso_249999_102.html

#23 Flanagan, Tabarnia City, 19/06/2019 - 08:58

Esto es de hace unos días...
cronicaglobal.elespanol.com/politica/mireia-boya-acoso_249999_102.html