Publicitat
Política · 30 d'Abril de 2017. 20:13h.

Un dirigent del PDECAT es reuneix amb Al Assad pocs dies abans de l'atac químic

Els liberals europeus “condemnen” la trobada de Jordi Xuclà amb el president de Síria

Un dirigent del PDECAT es reuneix amb Al Assad pocs dies abans de l'atac químic

Reunió amb el president de Síria, Baixar Al Assad, en la qual van participar Jordi Xuclà i Pedro Agramunt

El grup de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE) ha emès un comunicat en el que “deploren” i “condemnen” la reunió entre el diputat del PDECAT al Congrés i president d'ALDE a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, Jordi Xuclà, i el president de Síria, Baixar Al Assad. La trobada es va celebrar a finals de març, pocs dies abans de l'atac químic -atribuït al règim sirià- contra la població civil i que va causar la mort d'un centenar de persones.

Xuclà va viatjar fins a Síria amb el senador del PP i president de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, Pedro Agramunt, entre d'altres representants de l'organisme europeu i polítics russos, convidats pel parlament sirià per tal de “restaurar la cooperació entre Síria i els parlamentaris europeus”. La visita es va realitzar sense que el Congrés dels diputats tingués coneixement ni autoritzés els seus plans, segons ha informat Efe.

Els liberals europeus, família a la que pertany el PEDECAT, ha reiterat el seu “ferm” compromís amb “el respecte dels drets humans i la seva condemna dels crims horribles comesos pel règim d'Assad, així com les accions d'aquells que donen suport a aquest règim per raons geopolítiques fent que els sirians paguin el preu amb les seves vides”.

“ALDE condemna i deplora profundament la visita del president de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, Pedro Agramunt”, així com “la participació en aquesta visita de dos membres d'ALDE: el president del Comitè d'Afers Jurídics i Drets Humans, Alain Destexhe; i el president del nostre grup polític, Jordi Xuclà”, assegura el comunicat.

El grup dels liberals també assenyala que la reunió amb Al Assad “aixeca preocupacions” perquè consideren “absolutament necessari” que Agramunt “consulti la Mesa de l'Assemblea Parlamentària del Consell Europeu abans d'empendre accions que involucren directa o indirectament l'Assemblea”.

Jordi Xuclà

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#13 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 01/05/2017 - 14:27

Tan se val ja. La cosa esta ara en veure mon de gorra mentre es pugui i aprofitar les ultimes mariscades

Es fantatsic..

#12 lepero, barcelona, 01/05/2017 - 12:28

Con lo bien que estarían Puigdemont y Xuclá pastoreando ovejas en La Garrotxa.

#11 Alejandro, Barcelona, 01/05/2017 - 11:59

Muy, pero que muy inteligente . No se puede pedir más. Son los genes.

#10 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS .NI BANCOS PARA SENTARCE , AMB AMICS CON AL ASSAD DE SIRIA DEL PDECAT y NICOLAS MADURO DE VENEZUELA DE LA CUP , 01/05/2017 - 08:28

EL PROCÉS Sel carregaran ELS DE JUNTS PEL SI el Govern Catalài LA CUP ¿ COMO LO SE ? Facil Visitar al Dictador de SIRIA AL Assad de PRESIDENT RES Que prefereix MATA ALA SEVA GENT Abans de Marxar I PUIGDEMONT EL PDECAT el te de amic . LA CUP te de amic a Nicolas Maduro de Venezuela .ADEU PROCÉS

#9 Dominica , Bcn, 01/05/2017 - 02:43

Siempre con los democratas..Assad, Maduro...