Publicitat
Política · 10 d'Agost de 2018. 12:37h.

Un dirigent del PSC creu que Puigdemont vol "carregar-se ERC"

Juli Fernández adverteix que la Crida Nacional "tensa més la situació"

Un dirigent del PSC creu que Puigdemont vol "carregar-se ERC"

Juli Fernández, amb Iceta, en una foto d'arxiu del bloc del dirigent socialista

El secretari adjunt d'organització del PSC, Juli Fernández, creu que la Crida Nacional, la proposta de Carles Puigdemont per agrupar l'independentisme, té com a últim objectiu "carregar-se ERC", després que el PDECAT, segons ell, no hagi aconseguit fer-ho amb el PSC.

"Passem de la CiU del 3 per cent al PDECAT i, ara, a la Crida", indica Fernández, que considera que "això de CiU no té nom". El polític afegeix que l'objectiu de tota aquesta aposta dels nacionalistes catalans és "carregar-se ERC, després de no haver-ho aconseguit amb el PSC".

L'exprimer secretari del PSC de Girona explica en una entrevista a Efe que els republicans fa temps "que busquen un espai de diàleg i pacte des del qual ampliar la base social". Per contra, "Carles Puigdemont no negocia res, una llàstima, perquè provoca que principis d'acord que podrien ser estiguin aparcats, ja que ningú s'atreveix a tirar-los endavant".

"De la mà de Puigdemont només hi ha referèndum d'independència, cosa que ni ells mateixos es creuen", subratlla Juli Fernández, per a qui la proposta de la Crida Nacional "tensa més la situació". Aquest posicionament "no s'ajusta al moment que Catalunya necessita", segons Juli Fernández, que concreta que "el canvi de govern a Madrid obre una finestra d'oportunitat".

El dirigent socialista remarca que la solució per a Catalunya "ha de ser política" i defensa "la via bilateral enfront de la unilateral" per sortir d'un escenari "d'inestabilitat". Davant les peticions de mediació per part de polítics sobiranistes en assumptes com el dels presos, indica que "qualsevol persona que entengui què és la separació de poders sap que el Govern no té acció directa.

No obstant això, Juli Fernández considera que "cal crear les condicions perquè la situació es suavitzi" i reclama el treball de "tots". "Si el sector independentista abandona l'opció unilateral i amb un partit socialista davant en favor de l'acord, el diàleg i davant del qual es pot parlar de tot, el que no vol dir que tot sigui possible, es trobaran solucions", precisa.

Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Fierecita, Montgat, 10/08/2018 - 18:41

A ver Juli Fernández, ¿qué es eso de... "Carles Puigdemont no negocia nada" y "Si el sector independentista abandona la opción unilateral" pero bueno ¿sueñas con el nombrado a dedo? te recuerdo que el "mocho" es un Ex y además fugitivo de la Justicia, y los indepes están un paso más avanzados que antes del 1-Cero.
Juli, te domina el "p

#5 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 10/08/2018 - 15:07

Encara que els seus minvants seguidors no ho vegin, Carles Puigdemont ja nomès es un cabdill llunyà sense cap incidència a Catalunya. Ni "govern legitim de la Republica" ni "espai lliure a Europa" poden enganyar a ningù.
Destruir els partits (amb PDeCAT ja ho ha fet) per restar unic lider es ridicul i antidemocràtic.

#4 Marti, Barcelona, 10/08/2018 - 14:41

No solament vol carregar-se erc per erigir-se en un dictatoriet, sino que vol carregar.se el pais sencer, i ja prou de mal ha fet dividint la societat i aconseguint que Catalunya hagi perdut el prestigi i el respecte que desde sempre (amb els intervals que erc i en Companys van manar). Es alucinant que aquest bandarra tingui seguidors!

#3 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 10/08/2018 - 13:49

Algo bueno tendría que tener el prusés… Cualquier conocedor de la Historia de Cataluña se felicitará de ver desaparecer ERmC, carlismo agrario y analfa-pistolero. ¿Hay que recordar que es el partido del "Santo Súbito" Junqueras, del Homo Antecessor Tardá, del Rey del Zasca Rufián, de "Mamellas" Salvadó y de "Fins al final (de Suissa)" R

#2 Tabarnés puro, Barcino, 10/08/2018 - 13:31

Menudo lince. ;)
Y por qué en vez de vías "unilaterales, bilaterales, etc..." no defienden simplemente las vías igualitarias para todos, que es lo que les correspondería como socialistas?