Publicitat
Política · 15 d'Agost de 2016. 16:26h.

Un dirigent d'ERC denuncia catalanofòbia a un restaurant de l'Empordà

“Estos putos catalanes no dejan propina, me hablan catalán. ¡Vaya panda!”

Un dirigent d'ERC denuncia catalanofòbia a un restaurant de l'Empordà

Comentari d'Oriol Puig a la pàgina de Facebook del restaurant

El conseller d'ERC al districte barceloní de Sant Martí, Oriol Puig, ha denunciat catalanofòbia a un restaurant d'Empuriabrava, després que dos cambrers de l'establiment -segons ell- diguessin: “estos putos catalanes no dejan propina. Me hablan en catalán. ¡Vaya panda!”. Això és el que ha explicat Puig al seu compte de twitter, juntament amb una piulada que diu “cambrers catalanòfobs, mal servei, lent i car”.

 

“Es pot entendre que un 14 d'agost el menjar no surti ràpid. Es pot entendre que amb una carta tan extensa algun plat no quedi bé. Es pot entendre que per dinar a Empuriabrava et cobrin 30 euros. Però pel que no passo és per la catalanofòbia de dos dels seus cambrers. Mai més!”, ha escrit el dirigent d'ERC a la pàgina de Facebook del restaurant.

 

Oriol Puig ha rebut el suport d'algunes persones via xarxes socials, les quals també han manifestat que deixaran d'anar a l'establiment. “Vist els comentaris racistes cap a persones que a la seva terra parlen el seu idioma, mai en ma vida hi aniré, ni jo ni cap familiar meu, a banda que ho explicaré a totes les meves amistats!”, ha dit un dels usuaris.

 

El conseller d'ERC al districte de Sant Martí també ha rebut comentaris en contra seu. “Comença la campanya com els nazis, marcant les persones, les cases i els establiments”, “per catalanòfob que entens? Que no està a favor de les teves idees separatistes, campió? Se us veu el llautó”, han piulat algunes usuaris de twitter.

 

Puig els ha respost dient que “m'insulten a la cara i hauré de demanar perdó. Ho sento, però jo explico el que em passa” i “per catalanòfob entenc insultar a algú pel seu origen català”.

Oriol Puig (foto: Facebook)

Publicitat
Publicitat

65 Comentaris

Publicitat
#60 el último que cierre, Canovejas, 17/08/2016 - 22:02

Suponiendo que la versión del personaje sea cierta, chivatos y rastreros no van a faltar denigrando el restaurante. Lo que podría pasar como un comentario lleno de tópicos, ya se encargarán los defensores del prusés de elevarlo a categoría superior aún a los desmanes del abuelo y su clan.

#59 gironí, Girona, 17/08/2016 - 16:29

Si aneu al Lidl de Roses no demaneu OLI als treballadors.

- ¿Ez que a my er cataláng...!

#58 gironí, Girona, 17/08/2016 - 16:27

Tampoc heu d'anar al restaurant dins el recinte del Càmping Rubina Resort. 15 minuts d'espera per portar-me la carta en català després de demanar-la.
Mofes del cambrer (me'l varen canviar després de veure que jo la podria liar).
La carta oficial estava en 5 idiomes.

#57 Eduardo González Palomar, Manlleu, 16/08/2016 - 19:33

Ahí dejo 237 fotos sobre cómo se discrimina al castellanohablante en Cataluña: https://www.flickr.com/photos/100929805@N07/albums/72157666131992840 En no pocos casos incluso desde las instituciones públicas.

#56 Galba, Madrid, 16/08/2016 - 18:25

Sr Puig. Necessito el seu consell. Ahir vaig arribar a Madrid. El principi tot be, però de mica en mica tinc la impressió de que la gent em mira malament. Desprès, es fan els amables i els riallers i la cervesa i les tapes son molt bones, però no sé. M'ensumo algo. Què faig?