Publicitat
Política · 13 d'Abril de 2018. 08:47h.

Un ‘escamot’ unionista retira 35 estelades en una nit

De diferents poblacions del Maresme com Premià de Dalt, Cabrils o Vilassar de Mar

Un grup d’onze persones anomenat “Segadors del Maresme”, que es defineix com a “col·lectiu de resistència antinacionalista”, ha retirat aquesta passada matinada més d'una trentena d'estelades a diferents poblacions de la comarca. En algun punt les han substituït per una senyera o una bandera espanyola. També retiren llaços grocs i en aquest sentit afirmen que en quatre mesos han retirat "quilos de plàstic".

22905-3.jpg

L’acció, batejada com "Operación retorno", s’ha realitzat als municipis de Premià de Dalt, Cabrils, Vilassar de Mar, entre d’altres. Un dels portaveus del grup ha indicat que “aquestes accions les fem de nit, perquè les vegades que ho hem fet de dia ens han amenaçat, fins i tot ens han agredit” “No som vandàlics, ens tapem per cobrir la nostra identitat, per prevenció i por”, ha afegit.

“Lluitem contra l’independentisme, el nacionalisme i la forma que s’està duent a terme. És un concepte totalitari, no els permetrem la forma que actuen”, ha dit. “Fins i tot hi ha alcaldes que ens truquen perquè netegem el seu poble, perquè la brigada de neteja no ho fa perquè te por de les amenaces dels radicals”, han assegurat.

24032-2.jpg

El grup es defineix com “un moviment espontani i lliure de ciutadans farts de l’imposició nacionalista”. “Som respectuosos amb la legalitat vigent i lleials als valors democràtics l’Estat, respectem la llibertat d'expressió i exigim la completa neutralitat dels dominis públics”, afegeixen.

El col·lectiu justifica la seva acció per “la persecució a la qual estem sotmesos per part dels independentistes”. “Ens veiem obligats a actuar ocultant els nostres rostres per no patir represàlies per part dels nacionalistes, igual que va passar a l'Alemanya de l'III Reich”, manifesten.

En tot cas, afirmen que “condemnem qualsevol actuació vandàlica i irrespectuosa amb la propietat privada, i totes aquelles que a través de les xarxes socials assenyalin o incitin a l’odi dels defensors de la legalitat vigent”.

30524-4.jpg

Publicitat

147 Comentaris

Publicitat
#55 EMPRENYAT, terrassa-blanes, 14/04/2018 - 15:44

Mai i vis i mirin que ahi vist i viscuts dwrwnçions empresonaments lliurament de cops gratuitament per pensar diferent cuan penses diferens dels absolutistes borboni faxistas sang blaba corsaria escanyola pues ALE A LA GARXOLA I A OSRIARTE FINS UE T'ADOCTRINENE EN QUE ELLS SON ELS QUE TENAN RAO LA RESTA ES TERRORISME, ESCANYA NO DIALOGA

#54 EMPRENYAT, terrassa-blanes, 14/04/2018 - 14:35

axó no es terrorisme es fotografian com el borbó matan elefants ells emb esteladas es el seu triomf voler matarnos sigui com sigui pero axó per el absolutites es rao lo nostre es terrorime aquesta es la democrasia inquisitoris de sang blaba i monarquica de las piratas mafiosas obsoletas i dictatorials escanyas abcorada em el tems de la INQUISISIO

#53 catalanoide , Bcn, 14/04/2018 - 11:58

La ANC y Omnium llenan todo de banderas esteladas con dinero público, esa es la diferencia.

#52 Destroyer 2.0, Barcelona, Tabarnia, 14/04/2018 - 10:18

Hoy es el día para animar a todos aquellos que estén afiliados a CCOO y UGT a darse de baja por manifestarse con lo más rancio, xenofobo y racista de Cataluña. Donde estaban estos farsantes cuando se fueron 3000 empresas o cuando se atacó la democracia el 6 y 7 de septiembre.??. Que miserables!!. Prefieren apoyar a demagogos fascistas. Asco!!

#51 G.BELLALTA, Palamos ( Girona ), 14/04/2018 - 09:39

Es una buena noticia, Mi grupo lleva mas de 100,000 esteladas retiradas desde el 2013, catalunya desperta YA