Política · 30 de Juliol de 2017. 10:52h.

Un eurodiputat d’ERC proposa fer “una vaga de fam”

Terricabras no tindrà “cap problema” per portar-la a terme en cas que l’Estat impedeixi el referèndum

Un eurodiputat d’ERC proposa fer “una vaga de fam”

L’eurodiputat d'ERC Josep Maria Terricabras, en una entrevista a l’ACN, afirma que està disposat a fer "una vaga de fam davant del Parlament Europeu" si l'Estat espanyol impedeix el referèndum de l'1-O o fa "alguna bogeria".

"Cal una reacció contundent en defensa de les llibertats", assegura Terricabras, a més de recordar que “estem en una situació límit que hem de resoldre pacíficament, una vaga de fam és pacífica", afegeix.

Terricabras confia que la ciutadania catalana "respondria donant la cara no només pels seus representants, sinó per ella mateixa" si el govern espanyol opta per "mesures extremes" per aturar el referèndum o l'aplicació del seu resultat. L'eurodiputat diu que no vol fer "l'espectacle" i que la mobilització seria un "últim recurs", però que la plantejaria si fos "necessari".
 
"El Parlament Europeu s'ha omplert sempre la boca defensant la llibertat dels pobles", diu Terricabras. "Si el Parlament Europeu no fos capaç de defensar aquestes llibertats ja no ens interessaria, com a Parlament”.

L’eurodiputat adverteix que "pot haver-hi un intent més o menys militar de prendre urnes o impedir la votació". "Això és delicadíssim, des del punt de vista europeu", avisa Terricabras, que recorda que "avui tothom té mòbil i si hi ha 300 persones al voltant d'una urna i 3 o 4 Mossos que la intenten agafar, les fotos seran una autèntica delícia democràtica".

Terricabras creu que "el poble de Catalunya estaria disposat a sortir al carrer i defensar els seus drets". "Jo segur", adverteix, a més de remarcar que no tindrà "cap problema" per acampar davant del Parlament de Catalunya, l'Europeu o participar en qualsevol altre tipus de mobilització pacífica.

86 Comentaris

Publicitat
#75 jotaeme, Mataró, 02/08/2017 - 17:41

No os creáis una palabra, la propuesta es para que la hagan los otros. Conozco un poco a este "filósofo" y es un buen director de conciencia. El propone y los demás cumplen, el éxito, luego, es suyo.

#74 VENTURA, Barcelona, 01/08/2017 - 10:27

Pues estaria bien, pues algunos como el Junqueras les vendria de coña.

#73 A, Tarragona, 01/08/2017 - 01:04

Miseria independentista

#72 Xexo, Premia, 31/07/2017 - 21:00

Pues no saben si aran butifarrendun 2

#71 !!!3%!!!, Bcn, 31/07/2017 - 15:26

Despues de los atracones que se ha pegado en Barcelona y Bruselas, tiene todo el derecho a hacer un HUELGA DE HAMBRE. Es saludable.