Política · 24 d'Octubre de 2012. 08:35h.

Un eurodiputat flamenc compara Vidal-Quadras amb Franco

Derk-Jan Eppink demana al Govern espanyol que deixi "als catalans votar el seu futur"

Un eurodiputat flamenc compara Vidal-Quadras amb Franco

Vidal-Quadras

L'eurodiputat flamenc Derk-Jan Eppink, vicepresident del Grup dels Conservadors i Reformistes Europeus, ha comparat directament Alejo Vidal-Quadras amb Franco, per la seva amenaça d'enviar la Guàrdia Civil a Catalunya, ha retret al dirigent espanyol el contingut de la carta que Vidal-Quadras va enviar als seus col·legues del Parlament Europeu i al seu president, Martin Schulz, i li ha demanat la seva dimissió.

En la mateixa sessió, Eppink ha demanat al Govern espanyol que deixi "als catalans votar el seu futur" i "no hi posi l'exèrcit", en un debat amb José Manuel Durao Barroso i Herman van Rompuy al Parlament Europeu. En aquest sentit, ha instat el PP que faci com "David Cameron amb Escòcia".

L'eurodiputat popular Luis de Grandes ha sortit en defensa de Vidal-Quadras i s'ha encarat amb Eppink, acusant-lo d'haver "insultat i desqualificat des de la més absoluta ignorància". "Senyor Vidal-Quadras, vergonya!", ha cridat el polític flamenc, en castellà.

La picabaralla entre Eppink i Vidal-Quadras es produeix un dia després que els eurodiputats catalans demanessin a la UE que intervingui preventivament contra les amenaces militars a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#12 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 24/10/2012 - 23:02

Conociendo el hecho de que el bloque flamenco fue ilegalizado por sus tendencias racistas es muy probable que la comparación la haya hecho en tono elogioso...

#11 Bacus, Sort, 24/10/2012 - 14:08

La comparança es adequada encara que no es l'únic que hi te semblança, tant a Catalunya com a Espanya n'hi ha molts/moltes d'altres.

#10 Josep Lluís, Barcelona, 24/10/2012 - 13:30

No entenc com aquest "enegúmen", per anomenar-lo d'alguna manera, de l'Alejo (abans Aleix) pot arribar a tenir una cadira en un parlament que se suposa modern i democràtic. És una vergonya!

#9 Bromo, bcn, 24/10/2012 - 12:29

La ultraderecha flamenca apoya al catalanismo. Natural.

#9.1 Cesc, Barcelona, 24/10/2012 - 13:04

I on situaries a Vidal-Quadras? dreta moderada potser?

#9.2 Jordi O., Barcelona, 24/10/2012 - 14:07

¿La ultraderecha son aquellos que piden que el pueblo se exprese a través de las urnas? Si es así, soy de ultraderecha, porqué lo otro, lo de enviar ejércitos, pues como que no me va.

#8 Pep, vic, 24/10/2012 - 12:27

Dons si li passen el discurs de diumenge de Feijo recordant Fraga com a figura capdal del PP, veurà que una bona part del PP son els hereus del franquisme que es van reciclar uan mica per obligació i aprofitant una transcisió on no van de demanar perdó pels últims 40 anys.