Publicitat
Política · 12 d'Agost de 2019. 12:36h.

Un exalt càrrec creu que el procés va "cap al suïcidi"

Jordi Cabré admet que "no s'ha guanyat"

Un exalt càrrec creu que el procés va "cap al suïcidi"

El exdirector general de Promoció i Cooperació Cultural, Jordi Cabré, considera que el procés sobiranista va "cap al suïcidi" i en un article a El Punt-Avui admet que "no s'ha guanyat"."Em fa molta vergonya observar l'esmicolament actual", conclou en referència a la manca d'unitat del sobiranisme.

Cabré exposa que "em fa vergonya la tristor ambiental, la pobresa argumental i la manca de capacitat de reacció després d'un temps més que suficient" i remarca que "hi ha batalles que, si no les guanyes (i guanyar és guanyar), les ferides i les baixes són especialment doloroses. Ho sé. I no s'ha guanyat, segurament perquè tenim al·lèrgia a guanyar". "Però entre això i anar cap al suïcidi, com hi anem acceleradament, és (perdonin) una opció suïcida", sentencia.

L'escriptor subratlla que "la desunió és tan forta que, fins i tot dins de JxCat, els més partidaris de la unitat tenen prou feina encara per a trobar una unitat (o com a mínim una entesa) interna. El debat s'ha situat de nou entre els suposats ingenus o hiperventilats i els suposats cínics o traïdors".

"L'altre dia parlàvem amb en Jordi Amat sobre on ens situem d'ambdós costats si només hi ha aquestes dues opcions, i jo vaig dir de seguida cap a l'ingenu. Primer, perquè ser cínic és molt lleig. El cínic pot sobreviure, però no guanyarà mai res: i és que no té res important per guanyar", afegeix.

Jordi Cabré creu que "el cinisme s'ha apoderat de l'ambient" i subratlla que "segurament no tornarà la il·lusió mentre la vegem com a il·lusionisme, fins que no aparegui algú, una formació política, un lideratge nou o renovat, un moment, una nova espifiada d'Espanya o simplement una onada de creixent autoconfiança, que ventili aquest aire fosc i verinós com el Pantà de la Tristesa de La història interminable".

També diu que "veig una Generalitat que no brilla en la gestió, veig els partits sense trobar el to i la jerarquia, veig que encara no hem agafat prou alegria en cultura (ni en la gestió cultural pública i privada), veig que en termes judicials estem mirant si salvem els mobles després d'una sentència incerta, i veig que el realisme (necessari, més que mai) es transforma en cinisme (infèrtil i absurd)".

Finalment, assenyala que "em prenc aquest estiu com una veritable letargia en espera que es matin els que s'han d'acabar de matar. Ja m'avisaran. Ja ens avisaran". "Tenim molta feina i a mi no em faran caure en un pantà que no m'ha interessat mai", adverteix.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#19 Tabàrnia Is Not Catalonia, Sarrià is not Barcelona, 14/08/2019 - 08:56

La ultraderecha nacionalista-populista fundada por Pujol y que gobierna Cataluña desde 1980 cometió el error de creerse que era más fuerte y hegemónica de lo que realmente es. Promovió un golpe de estado en 2017 y falló. Ahora debe pedir perdón o la reacción de la sociedad será implacable. Buscó provocar un conflicto. Ni olvido ni perdón

#18 Chris, Lleida, 13/08/2019 - 10:05

aquestes declaracions,a aquestes alçades son postureig.Nomès els hi queda dir que "Santi Vila did nothing wrong"

#17 Finsescoions, Blanes, 13/08/2019 - 09:23

Noi em sap greu, aquesta vegada no has tocat mamella i t'has cabrejat....
Vaja vaja......records al tito gangoso......

#16 Pere, Girona, Spain, 13/08/2019 - 07:12

Pensaments Tractorians d'un estòmac plé.

Au va !!, a fer platja i paelleta

#15 Capit@n España, Purgandus populus!!, 12/08/2019 - 22:51

A este no le han invitado a la paella. Se sienteeee....