Publicitat
Política · 20 d'Octubre de 2021. 10:34h.

Un exalt càrrec de la Generalitat diu que el procés "no duu enlloc"

Adam Casals: "L'independentisme ha triat conservar el poder"

Un exalt càrrec de la Generalitat diu que el procés "no duu enlloc"

L'exdelegat de la Generalitat a Àustria i l'Europa Central (2015-2017) i un dels encausats pel Tribunal de Comptes, Adam Casals, ha exposat en un article a l'Ara que "no som traïdors aquells qui gosem insinuar que ja fa temps que caldria girar cua" i ha afegit que "en aquest moment històric, Ítaca no és viable; ni sabem on és, ni ningú sap pas com, ni té la intenció, d'arribar-hi".

Casals exposa que "més enllà del creixement del risc de pobresa, el postprocés segueix acumulant mèrits com ara més inseguretat als carrers, la davallada històrica en l'ús social del català o el foment de la polarització i l'extremisme en la política, a Catalunya i a tot Espanya". "És més fàcil repartir premis al botifler de l’any que no pas reconèixer que el llarg camí no duu enlloc", remarca.

L'exalt càrrec apunta que "també a Catalunya hi ha la sospita fonamentada que, a l'hora de la veritat, l'independentisme ha triat conservar el poder, i no pas fer acció de govern o transformar el país en benefici de la ciutadania". D'altra banda, denuncia el "sectarisme" de la Caixa de Solidaritat, que es va negar a ajudar-lo perquè "no mostro 'prou esperit de combat'".

Finalment, manifesta que "estic molt orgullós de no tenir esperit de combat; mai vaig anar a cap guerra, mai vaig treballar ni treballaria per buscar l'enfrontament entre catalans, ni tampoc amb la resta d'Espanya". "Vivim en un país orgullosament complex, plural i mestís, i aquesta és la realitat que segurament espanta aquells que es dediquen a fer llistes per separar els bons dels mals catalans", sentencia.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 20/10/2021 - 19:11

¿Qué el Procés no lleva a ninguna parte?
- ¡Está equivocado; el Procés lleva al fondo del barranco, donde se pudre todo!

#8 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 20/10/2021 - 14:45

El Jorge Verstrynge catalán...........?

#7 Marcial Heredia, el circo de la tele, 20/10/2021 - 14:32

En las altas esferas de la política catalana nadie desea que el proceso termine. No hay hoja de ruta ni la quieren. El nacionalismo es un anhelo que se retroalimenta para no agotarse jamás. Todo es puro teatro para conservar el poder. ¿Qué harían sin España?

#6 Marc de Vich, Vich, 20/10/2021 - 14:29

Ja reconeixen que la seva, era robar i mentir, contínuament, en públic, fins i tot inventar-se una llengua per ser diferents, fins i tot una bandera dels negrers del carib. Quan posaran números al desastre que han fet? Quan pensen tornar aquesta ingent quantitat de diners? perquè tard o d'hora ho hauran d'admetre i més val ara.

#5 Lolo, Barcelona, 20/10/2021 - 13:44

Creo que ya lo ha escrito alguien antes, el pruses solo se termina cuando la SEAT se vaya de Catalunya.
Hasta que ese momento llegue, hay pruses para rato.

#5.1 Alejandro, Santa Coloma de Gramanet, 21/10/2021 - 08:17

Si más que nada porque como de vaya por culpa de ellos el día que cierre por la noche se tienen que ir todos los pertenecientes a partidos indepes en los maleteros camíno de Bélgica y los vecinos lazis a esconderse debajo la cama 3 meses