Publicitat
Política · 16 de Maig de 2021. 19:59h.

Un exalt càrrec de Mas diu que la independència "és un projecte fallit"

Josep Martí, exsecretari de Comunicació del Govern: "durant molt de temps ja no toca"

Un exalt càrrec de Mas diu que la independència "és un projecte fallit"

Josep Martí, a la dreta de la imatge

L'exsecretari de Comunicació del Govern entre 2011 i 2016, Josep Martí, ha manifestat que la independència "és un projecte fallit" que "dorm ja un somni indefinit". Martí, en un article publicat aquest diumenge a El Periódico, afirma que "la independència, la cua d'impacte que els ha mantingut units a la força des del 2015, dorm ja un somni indefinit al calaix dels projectes fallits".

L'alt càrrec d'Artur Mas considera que "només la necessitat de Pere Aragonès de no perdre la Presidència, ara que la té a l'abast de la mà; i la mateixa peremptorietat dels de Junts per mantenir en posicions rellevants de l'administració al seu exèrcit de quadres per consolidar un partit jove actuaria d'engrut, certament poc eficaç, d'aquesta aliança".

Martí també exposa que "Catalunya continuaria suspesa en el temps, ja que, com han demostrat les negociacions, aquest govern seria incapaç de fixar una meta i empènyer el país de manera col·legiada cap a ella. Un mal govern, en definitiva".

Josep Martí també considera que si les relacions entre ERC i JxCat milloressin i acabessin formant un executiu "la degradació entre tots dos i la divergència dels seus projectes polítics impossibilitaria la mínima cohesió que un projecte governamental necessita".

"Un govern ineficaç, és el que se'ns vindria a sobre si ERC i JxCat donessin un cop de volant a la seva relació i acabessin formant un executiu de coalició entre tots dos, amb el suport parlamentari de la CUP. No es tracta d'un vaticini, és una certesa. La degradació de les relacions entre tots dos i la divergència dels seus projectes polítics impossibilitaria la mínima cohesió que un projecte governamental necessita per fixar un rumb i mantenir-lo" apunta en l'escrit.

"La independència no està en el full de ruta dels propers anys. Ni per a ERC i tampoc per JxCat, exceptuant les reencarnacions de Reagrupament que d'un temps ençà troben aixopluc sota les sigles puigdemontistes" assenyala.

"Si els dos partits poguessin parlar clar a la bona gent que es dirigeix a ells per insistir sobre la necessitat de culminar el procés per a mostrar-la amb els seus ulls, la resposta que rebrien si republicans i junters contestessin amb sinceritat seria aquesta: 'Haver nascut més tard. Per un llarg temps ja no toca" afirma.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 bejota, bcn, 17/05/2021 - 11:41

"El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido".

#12 La regla del tres, Chez Fangue, 17/05/2021 - 10:05

Ningú amb dos dits de front pot imaginar assolir una independència amb líders que no arriben ni tant sols a la mediocritat. Això que ara diuen ja ho sabíen des del començament. El més trist és que una colla de sòmines els han seguit.

#11 jordy, bcn, 17/05/2021 - 08:55

viendo como españa se ha vendido al golpe de estado de la agenda 2030 , solo puedo desear que españa desaparezca y se rompa en 17 partes , me da asco y vergüenza ser español , pero igual que ser catalan o vasco o andaluz ya que desde bildu a vox todos son caras de la misma moneda , es imposible que nadie se haya opuesto a la perdida de libertades

#10 Benet S., Barcelona, 17/05/2021 - 08:52

Aquest era un apostol del tal Mas Gavarró i ara renega de tot l'evangeli que ell també va escriure i colaborar a portar a terme? Ni una paraula d'arrepentiment pel mal que han fet. Paraules de cara a la galeria i saltant del vaixell que, aparentment s'enfonsa, pero que continuen navegant en el mar de les corrupteles per profit propi.

#9 Tabarnés puro, Barcino, 17/05/2021 - 07:52

No hay gente más pesada y aburrida que la que habla siempre de sí misma y se autorreferencia constantemente. Aunque todos los nacionalismos lo hacen, el nacionalismo catalán destaca sobradamente en este aspecto. Iros a tomar por c... con el monotema.