Publicitat
Política · 22 de Juny de 2017. 08:26h.

Un exalt càrrec del Govern proposa convertir la Ciutadella en la Plaça Tahrir

Josep Martí, exexsecretari de comunicació: "La primavera àrab es tornarà en tardor catalana"

Un exalt càrrec del Govern proposa convertir la Ciutadella en la Plaça Tahrir

Josep Martí Blanch, en una foto d'arxiu

L'exsecretari de comunicació del Govern, Josep Martí Blanch, afirma que el "sobiranisme institucional" espera una resposta del Govern espanyol que "acabi per justificar l'ocupació del parc de la Ciutadella per part dels ciutadans favorables a la independència" i ha afegit que "el parc de la Ciutadella, apunta l'estratègia, es convertirà durant unes setmanes en una revisitada plaça de Tahrir on la primavera àrab es tornarà tardor catalana".

Martí Blanch exposa en un article a El Periódico que "la sala de màquines del sobiranisme institucional, amb el suport dels estrategs habituals i altres provinents d'un ostracisme temporal, ha treballat una línia dura que passa per apujar l'aposta fins a aconseguir que la resposta del Govern espanyol acabi per justificar l'ocupació del parc de la Ciutadella per part dels ciutadans favorables a la independència".

"Aquesta mobilització, permanent i pacifica, amb convocatòries de les entitats civils independentistes, es faria -diu- mentre el Govern i els diputats sobiranistes estan tancats al Parlament, potser reprenent el programa original de Junts pel Si?, i proclamant amb 72 diputats la independència".

L'ex alt càrrec del Govern considera que aquest camí té diversos elements que "el fan clarament vencedor" i exposa que l'Estat, en el seu afany per impedir el referèndum, "acabarà per activar l'espoleta del final de la paciència en l'àmbit domèstic, cosa que provocarà que la revolta dels somriures muti de cara i es decideixi per la revolució –pacífica– i l'ocupació de l'espai públic".

Finalment, assenyala que "la guinda del pastís són les imatges somiades a totes les televisions del món d'un Govern i un Parlament que resisteixen dignament l'envit d'un Estat autoritari que no ha deixat cap altra sortida que no sigui la de rebel·lar-se; tot això acompanyat de desenes de milers de catalans menjant, dormint i vivint a les portes de la Cambra catalana".

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#37 Montse, Barcelona, 24/06/2017 - 00:00

A recordar un artículo de Carod Rovira, que no entiendo muy bien porque se refería a los jovenes del 15M en plaza Catalunya como "españoles". ¿Extranjeros para él? ¿Indignos? ¿Supremacismo barato en su artículo http://www.naciodigital.cat/tarragona/opinio/1964/indignacio/espanyola?
Tanta hiprocresía actual como la del sr. Martí Blanch es vomi

#36 Montse, Barcelona, 23/06/2017 - 23:53

Pero cómo se puede tener tal desfachatez. Bien que no les gusto a más de uno que van de salvapatrias catalanistas la ocupación espontánea y que aglutino a tanta gente en la plaza Catalunya en el verano del 2011. Claro no eran de los "suyos", eran sólo de las clases populares, originarias la mayoria de barrios que no eran el Eixample, Sarriá, ect.

#35 Jordi Feliu Pérez, Barcelona, 23/06/2017 - 07:12

Veo lloros.

#34 Toi empreñado, Barcelona España, 22/06/2017 - 19:36

Te veo haciendo de capitán trueno

#33 Toni, Barcelona, 22/06/2017 - 19:33

Si y tu en primera línea dando ejemplo "valiente k es el tio"