Publicitat
Política · 11 de Maig de 2021. 18:14h.

Un 'exambaixador' de la Generalitat alerta sobre la "degradació de l'independentisme”

Adam Casals: "a Europa ningú desitja, ni espera, ni donaria suport a una hipotètica independència"

Un 'exambaixador' de la Generalitat alerta sobre la "degradació de l'independentisme”

L'exdelegat de Govern de la Generalitat a Àustria i Europa Central, Adam Casals, en un article a El Confidencial, adverteix sobre la "degradació de l'independentisme català" a Europa, on "ningú desitja, ni espera, ni donaria suport a una hipotètica independència de Catalunya".

Casals fa referència a la conferència de l'ANC on es posava a Eslovènia i resta de països bàltics com a exemple per aconseguir la independència unilateral i afirma que en aquests països no es té cap simpatia per la causa catalana.

També considera que "quan l'ANC fa una crida a seguir la via eslovena" fa "un flac favor a la imatge de Catalunya a Eslovènia". "En els últims anys, mitjans eslovens han assistit amb perplexitat a la degradació de l'independentisme català", remarca.

"Si una persona retirada des de fa deu anys de la política activa com Dimitrij Rupel es presta a participar, això no vol dir de cap manera que l'Estat eslovè simpatitzi amb la independència de Catalunya, sinó en realitat tot el contrari", apunta.

L'exalt càrrec explcia que "quan en 2018 el President Borut Pahor va rebre a Quim Torra ho va fer merament per educació". "Les incendiàries declaracions de Torra a el tornar a Espanya, insinuant l'ús de la violència com a opció per a Catalunya -parlant de via eslovena-, van causar un gran malestar a la jove República, i el ministre Cerar va arribar a expressar-ho en públic", indica.

"A més de ser una frivolitat i una greu irresponsabilitat, és absolutament condemnable que una organització com l'ANC, que aspira a ser influent en la governabilitat a Catalunya, es dediqui a estudiar tècniques de secessió violentes", assenyala.

“Tot i això, més enllà dels somnis onírics d'alguns, la realitat és que a Europa ningú desitja, ni espera, ni donaria suport a una hipotètica independència de Catalunya; tampoc els països que es van independitzar fa ara tres dècades, i el soci preferent és Espanya. Les seves històries van ser, i són, completament diferents de la nostra; en un altre context, temps i lloc", sentencia.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#22 anti-indepes+anti-aporellos, la capital, 12/05/2021 - 16:21

Aquest noi esta grasses i lloent, sembla que "treballa" a l'Ajuntament (o al consell comarcal, di-puta, general-itat, etc). Fart d'independentisme d'alguns empadronats a un municipi de Catalunya i dels de 180 º (españa en minuscules). Deixe-nos en pau !!!

#21 Decebut, bcn (tbn), 12/05/2021 - 16:06

Sortiran indepes hasta de sota de les pedres!

#20 josep26, Gual permanent, 12/05/2021 - 10:05

Això que ens expliques, tu i tota la teva tropa groga ja ho sabieu de sempre, tot i aixi vareu preferir, pels vostres miserables interesos, tirar endavant. Per molts anys tingueu doncs presó, i per molts anys us atipeu de musclos a Bruseles. A cagar!

#18 Yomismo, Sevilla, 11/05/2021 - 22:16

Y la degración del Partido Progre (PP) es tan seria como la de los separatsitas o más:

Ignacio Garriga
@Igarrigavaz

El PP se alinea en Cataluña con la CUP para quitar a VOX un senador.

Ni se oponen a Sánchez, ni se oponen al separatismo.

Su política es su sillón.

https://twitter.com/Igarrigavaz/status/1392120125382344707

#17 Sigmund Freud, Viena, 11/05/2021 - 22:01

Hi ha algun somni que no sigui "oníric"? Crec que ha confós oníric amb onanista.