Política · 2 d'Agost de 2019. 09:57h.

Un exconseller d'ERC renega ara de "la puresa patriòtica"

Tresserras: "Encara hi ha un sector que creu que hi ha una forma canònica de ser català"

Un exconseller d'ERC renega ara de "la puresa patriòtica"

L'exconseller d'ERC, Joan Manuel Tresserras, ha retret "la puresa patriòtica" d'una part de l'independentisme i en una entrevista a El Punt-Avui ha criticat la "divisió interna" que creen els atacs entre sobiranistes a les xarxes socials. "Encara hi ha un sector que creu que hi ha una forma canònica de ser català, i són els que es dediquen a repartir benediccions i condemnes a través de les xarxes socials", lamenta.

Tresserras considera que des de l'1-O fins avui "ha estat un període molt dur" i assenyala que "la clarividència, alguns cops, ha vingut de les reflexions de persones en particular –Tardà, Mas-Colell, Mas, David Fernàndez...– que molts cops han estat matxucades a les xarxes".

En aquest sentit, diu que "la part més lamentable és quan afloren comentaris del tipus 'els hi han tremolat les cames', 'són traïdors', etc., i que només creen divisió interna, dificulten els acords i espanten els que s’acaben d’incorporar a l’independentisme. I necessitem tot el contrari". "Cal incorporar-ne més, i això no ho farem invocant la puresa patriòtica", adverteix.

L'extitular de Cultura exposa que "aquest és un problema de poca maduresa, o d’experiència, política", i creu que "s’anirà superant". En aquest sentit, apunta que "en el moment que les formacions polítiques espanyoles més dretanes han entrat a sac en el terreny identitari, hi ha hagut una reacció que ha estat contraposar-hi una altra hipertròfia simbòlica i una altra proposta identitària".

Segons l'exconseller, "aquesta és la pugna important que hi ha ara mateix en l’independentisme" i, en aquest sentit, afegeix que "la que protagonitzen sectors que encara són nacionalistes i els que ja no ho són". Preguntat per si es refereix a JxCat, Joan Manuel Tresserras manifesta que dins el món postconvergent, hi ha sectors molt diferents".

Finalment, manifesta que "després de l’1-O, hi va haver un sector que de seguida va ser partidari de fer una anàlisi molt realista de la situació, sense voler construir una fantasia, mentre que n’hi ha d’altres que el dolor mateix de la repressió els aboca, comprensiblement, a unes posicions de funcionar només a partir de la voluntat, com si la lluita política funcionés només sobre aquesta base". "Això és fe, no política", conclou.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#18 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 05/08/2019 - 10:12

La forma/firma "canonica de ser separatista "?
Treserres/3Rs, al menos crea lenguaje.
El nucleo central de esta pandilla de indeseables como dijo Dali y Dalai Lama, es .....su aficion enfermiza al 3% y ha tirarse pedos fuera de lugar/osea en público ........ les nubla la mente.

#17 Resistencia , Flors i violes , 03/08/2019 - 15:08

Nada nuevo. Entre los nazis también había sus más y menos en su competencia por la pureza patriótica.
A la inmadurez política y poca experiencia, se debería según Tresserras, aunque las consecuencias eran más drásticas.

#16 Kropotkin, Vic, 03/08/2019 - 08:54

El futuro racial de Cataluña es Rufían, Inma-kulada, Torra y los menas... Jua, jua, jua,...

#15 Xavi, Barna, 02/08/2019 - 20:45

Se revela claramente que tiene un poso supremacista incluso entre indepes de 1 y de 2

#14 Neferu, Barcelona, 02/08/2019 - 20:03

Las declaraciones de este ex Conseller demuestran que la independencia la tienen "a tocar", sin lugar a dudas. ¡¡Jesúspordios!!!