Publicitat
Política · 9 de Juny de 2015. 21:21h.

Un exconseller dóna suport als sobiranistes d'Unió

A més d'altres dirigents històrics del partit

Un exconseller dóna suport als sobiranistes d'Unió

Una imatge d'arxiu d'Agustí Bassols (al centre de la fotografia)

Diversos dirigents històrics d’Unió Democràtica de Catalunya han signat un manifest a favor de votar no a la pregunta. Entre els signants del manifest, que s’ha presentat aquesta tarda a l’Ateneu Barcelonès, hi ha l’exconseller de Pujol, Agustí Bassols.

Bassols, que és militant d’Unió, va ser conseller de Justícia entre el 1982 i el 1986 i de 1988 a 1991, i conseller de Governació de 1986 a 1988. El 2009 va encapçalar la nova associació independentista Sobirania i Justícia. També va presidir la comissió avaluadora de la Consulta per la independència de Catalunya a Arenys de Munt.

L’acte ha estat organitzat pel grup ’Hereus d’UDC de 1931’ que aglutina els membres sobiranistes d’Unió que defensen votar ‘no’ a la pregunta aprovada pel comitè de govern del partit que haurà de respondre la militància diumenge vinent.

També han donat suport a la demanda de votar no a la pregunta altres dirigents històrics del partit socialcristià, com l’expresident del Parlament, Joan Rigol, així com l’actual presidenta del Parlament Núria de Gispert, el fill de Manuel Carrasco i Formiguera -l’històric fundador d’Unió, Raimon Carrasco, a més de la dibuixant Pilarín Bayés.

En el text els seus impulsors afirmen que “UDC ha de fer costat a bona part del poble català que pressiona, reivindica i treballa per tal de trencar l’estatus actual, tot proposant la independència de Catalunya”.

La resta de signants del manifest són aquests: Guiomar Adell, Rosa Maria Carrasco, Josep Ramon Bassas, Francesc Borrell, Manel Cardeña, Ferran Pont, Santiago Camós, Josep Maria Bardès, Jaume Escoda, Lluís Framis, Montserrat Bel, Montserrat Serrallonga, Eduard Cardona, Teresa Esplugues, Trini Esteve, Àngels Segura, Carme Solà de Heras, Francesc Queralt, Josep Maria Vilumara, Pilar Segura, Josep Miserachs, Jacint Nubiola, Oriol Badia, Joan Segalès, Núria Valdivieso, Rosa Pascual, Vicent Enguix, Pere Domingo, Josep Maria Samaranch, Jaume Alsina, Xavier Puigdollers, Xavier Pomés, Simó Swartz, Josep Badia, Gonzalo Collvinent, Maria Teresa Estalella i Ferran Pont.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 Enric, Barcelona, 10/06/2015 - 13:14

Tots aquests que firmen penso que són burgesos i de l'estabishment. Com els sobren els diners, no els preocupa que ens treguin de la UE.

I reflexa una pèrdua de valors i un egocentrisme molt lamentable.

El millor que poden fer és marxar a Andorra. Aquí ho tenen perdut.

#8.1 thor, Girona, 10/06/2015 - 13:37

Felicitats! A això se li diu tenir grans arguments.

#4 laila, bcn, 10/06/2015 - 08:02

Jo veig en aquesta moguda una jugada de Duran davant Madrid per justificar que ha fet tot el que ha pogut per aturar el procés.

#2 Carlos Gomez, Bcn, 09/06/2015 - 23:04

Collons.
El partit de les joves promeses. Els treuen del sarcofeg perque ha d´omplir una foto.
On anirem a parar.

#1 Roger, L'H, 09/06/2015 - 22:13

En la ultima decada he vist manifestos de tots els colors i orientacions, signats per tota mena de persones. Kina utilitat tenen?

#1.1 social-liberal, bcn, 10/06/2015 - 00:31

En aquest cas molta: permet posar nom i cognoms als submarins de CDC deslleials amb la direcció d'Unió.

#1.2 Josep, Varcelona, 10/06/2015 - 11:43

molta, perquè són els no venuts a Duran i a avantatges com la suite del Palace i els viatges