Publicitat
Política · 28 de Gener de 2014. 17:00h.

Un excoronel afirma que l'Exèrcit té plans per intervenir a Catalunya

El nom en clau de la intervenció militar seria 'Operació Estela'

Un excoronel afirma que l'Exèrcit té plans per intervenir a Catalunya

Una imatge d'una desfilada militar

Un excoronel de l’Exèrcit de Terra, Amadeo Martínez Inglés, ha escrit un text en què afirma que a les “altes esferes de les Forces Armades espanyoles” ja existeixen “plans elaborats, amb el coneixement de l’Executiu de Rajoy, per intervenir” a Catalunya si segueix endavant la convocatòria de la consulta pel 9 de novembre. Una intervenció militar que, segons l’excoronel, tindria el nom en clau d’”Operació Estela”.

Amadeo Martínez Inglés apunta en el seu escrit que es tractaria d’una operació militar que es faria no més tard del 20 d’octubre, amb “rapidesa, contundència, nocturnitat i menyspreu absolut per les formes democràtiques”, apunta. Martínez Inglés també explica que aquesta suposada intervenció militar passaria per “ocupar tots els centres de poder polític i mediàtic, tant de Barcelona com de la resta de capitals de província de la Comunitat catalana”, decretant “l’estat d’excepció i deixant fora de la llei l’actual Govern de la Generalitat”.

Segons aquest excoronel, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, convocaria una sessió plenària al Congrés dels Diputats de forma urgent per donar “tota mena d’explicacions al poble espanyol i prometent una ràpida i democràtica sortida al conflicte”.

Una sortida que passaria per formar d’urgència “un govern autonòmic composat per botiflers de confiança que retornaria a l’Estat central les competències en Educació i Interior deixant l’autogovern català reduït a la mínima expressió”. Un cop de timó que comptaria, en paraules de Martínez Inglés, amb el vistiplau de “La Zarzuela i la oligarquia monàrquica de Catalunya, que brindaria immediatament el suport econòmic i mediàtic a la nova situació per evitar protestes i sancions internacionals”, afegeix.

Aquest militar retirat assegura que disposa de dades provinents de “fonts castrenses de tota solvència” per afirmar això, al mateix temps que critica amb duresa la posició del “ultres” del Govern del PP i de les Forces Armades espanyoles.

L’excoronel és un polèmic militar i conegut republicà que el març de l’any passat va ser condemnat per l’Audiència Nacional a pagar una multa de 6.480 euros per un delicte d’injúries greus contra la Corona espanyola. Concretament va escriure un article titulat ‘Per què calles ara?’, publicat al diari digital Canarias-Semanal, en què qualificava el Rei Joan Carles com “l’últim representant a Espanya de la banda de borratxos, 'puteros', idiotes, descerebrats, cabrons, nimfòmanes, mandrosos i bandits”.

Publicitat
Publicitat

189 Comentaris

Publicitat
#115 L'itaca, Ripollet, 09/07/2016 - 22:56

Que ganas de irme, con tanto garrulo, perdón incultos. Recordad q ya hace más de 300 años éramos independientes y con nuestra moneda propia. Y esta unión sólo fue por intereses de los reinos de Castilla y de la corona de Aragon. Que nadie lo decidió en urnas que fueron unos putos intereses de Reyes.

#113 duke, barcelona, 19/09/2014 - 16:59

Los españoles que estamos en. España inclullendo cataluya estamos asta los huevos de estos. Que quieren dividir el pais si tiene huevos mas que saque las urnas que vais. A salir por patas

#112 Jinete-Apocalipsis , Zaragoza, 14/09/2014 - 22:35

Que asco de gente,si queréis independencia compraros una isla y os vais hacer el vago y a daros por el culo allí perro flautas,pero España se queda de una sola pieza.
Lástima que no hay presencia militar en Barcelona ya!!!!

#111 Jose F diaz, Saron, 12/09/2014 - 22:39

Pues que lo hagan ya!!! Si esto sucediera en Texas hace rato que la guardia Nacional hubiera intervenido.

#110 jise, barcelona, 11/09/2014 - 20:23

Ojala, aqui en Barcelona espero que se haga realidad para ofrecerles mi apoyo,aunque pienso que hoy dia ya no es posible ya que la democracia ofrece impunidad a todos los delincuentes que tenemos como gobernantes en Cataluña