Publicitat
Política · 4 de Novembre de 2009. 08:53h.

Un exdiputat de CiU veu "improbable" la sociovergència

Vicenç Villatoro considera que "si li va bé a un, perjudica l’altre"

Un exdiputat de CiU veu "improbable" la sociovergència

Villatoro, amb Mas, en una imatge d'arxiu

L'exconseller de Cultura amb CiU, Vicenç Villatoro, ha manifestat en un article d'opinió a El Periódico, que "hi ha a Catalunya sectors partidaris de la sociovergència. Però n’hi ha molt pocs dins del PSC i de CiU. En bona part perquè aquestes dues formacions representen projectes polítics alternatius i han encarnat dues visions diferents de Catalunya".

"Però sobretot perquè a tots dos partits saben que la sociovergència és una opció atractiva –potser la que més– per aquell que hi queda a dalt, en la posició hegemònica, amb la presidència de la Generalitat, però és una trampa que desactiva l’altre", afegeix.

Tot i això, Villatoro admet que "tots dos s’apuntarien fàcilment a la sociovergència si els permetés tenir la presidència de la Generalitat. És molt difícil que s’hi apuntin per donar la presidència a l’altre. ¿Què escollirien els socialistes entre una sociovergència amb Mas president i un tripartit amb Montilla president? Per parlar de pactes caldrà veure resultats, però hi ha coses que ja es veuen complicades".

"En temps difícils, la sociovegència no és una solució dolenta. Simplement és una solució molt improbable (impossibles hi ha molt poques coses). En temps difícils, com a solució excepcional, la sociovergència podria aportar estabilitat i lideratge, i enfortir el paper de Catalunya a la política espanyola, ara molt feble", considera.

"Però és una solució que no convé ara per ara a tots dos hipotètics socis a la vegada. Si li va bé a un, perjudica l’altre. Ara, tot i que la sociovergència sigui improbable, hi ha una virtut en aquesta idea que s’hauria d’aprofitar: la de l’existència d’un consens de país en els grans temes en què participen sempre les dues forces polítiques grans, i les altres que s’hi vulguin apuntar".

"Entre la sociovergència i la guerra oberta entre socialistes i convergents hi ha moltes més possibilitats. Que passen, en un any electoral, per no cremar els ponts", conclou.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 El PSC-PSOE vol sociopepencia, Barcelona, 04/11/2009 - 12:46

L'espantall de la "sociovergència no és res més que un cap que en Bolaño els ha tirat a ERC a veure si succeeix un miracle i poden reeditar el tripartit. Us hi heu d'esforçar una miqueta més.

#3 divergent, Antofagasta, 04/11/2009 - 11:19

Mentre els 25 diputats del PSC votin incondicionalment amb el PSOE al Congrés la sociovergència serà una comèdia per tontos

#2 Josep-Empordà, Palafrugell, 04/11/2009 - 10:14

Fins ara, en Zaragoza ens amenaçaba amb "qué vé la dreta!!!", ara, com que aquest discurs ja está molt gastat, ens amenaça amb "qué vé la sociovergéncia!!!" i alguns "outsiders" s'ha afegiran amb entussiasme

#1 Kropotkin, Vic, 04/11/2009 - 09:36

Es lógico, ya queda poco que chorizar y hay muchos a repartir. No sería interesante desde el punto de vista financiero... Es mejor pensar en algo innovador. Yo les propongo el tema de los e-mails de Nigeria que parece que va muy bien...