Publicitat
Política · 23 de Setembre de 2010. 22:02h.

Un exdiputat del PPC es recol·loca al Síndic

Rafael Ribó fitxa Francesc Vendrell, que va propiciar allargar el seu mandat a nou anys

Un exdiputat del PPC es recol·loca al Síndic

Francesc Vendrell, durant una intervenció al Parlament

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha fitxat l'ex diputat del PPC Francesc Vendrell, que va ser qui va propiciar que el mandat del Síndic s'allargués fins als nou anys. Vendrell serà el responsable de les àrees de medi ambient, consum, tributs, urbanisme i habitatge i treball i pensions, com a director de consum i territori, segons informa la web de la Sindicatura.

Francesc Vendrell va representar el 2009 el PP a la ponència del Parlament que va elaborar la llei del Síndic de Greuges, i va plantejar l'esmena que allargava de cinc a nou anys el mandat del Síndic. Ribó, de 64 anys, ocupa el càrrec des del 2004. Segons l'esmena de Vendrell, que va ser aprovada, Ribó seguirà al seu lloc fins el 2013.

Fins l'aprovació de la llei del Síndic de Greuges, Ribó ocupava el càrrec en funcions, després d'haver finalitzat el seu mandat inicial de cinc anys. Tanmateix, l'esmena de Vendrell, fitxat ara pel Síndic, li permetrà seguir altres nou anys al càrrec.

Vendrell, molt vinculat a l'ex ministre del PP Josep Piqué, va ser director de relacions amb les Corts a Madrid, entre 1996 i 1999. A partir d'aquest any i fins al 2010 ha estat diputat del PPC al Parlament, i ha ocupat el càrrec de portaveu del grup parlamentari. Va ser un de les ponents de l'Estatut de Catalunya i membre de la comissió del Síndic de Greuges de la cambra catalana.

Les relacions de Vendrell, un moderat, amb la resta de la direcció del PPC es van anar deteriorant des de la dimissió de Josep Piqué de la presidència del partit. El juny d'aquest any, Vendrell va abandonar el seu escó al Parlament.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Diana, Barcelona, 26/09/2010 - 06:38

Compinchados hasta el PPC!!! ¡¡¡Madre mia!!!

#7 Diana, Barcelona, 26/09/2010 - 05:03

Al PPC. no hay quien lo entiendan. ¡¡Pero Sr.Vendrell como es posible que ustedes sean los responsable de dar más competencias ( poder) al Sr. Ribó del sindic de greuges !!.Que defiende los intereses de la administración catalana, en vez del ciudadano.

#6 Pep, vic, 24/09/2010 - 09:01

Fa falta una regenació política tant important com va ser amb la transició del franquisme, i potser el camí a la independència seria una manera de que gent comnista i del pp deaparaguin de la vida política per sobreviure nomes a canvi de favors com aquest cas.

#5 Núria, bcn(cat), 24/09/2010 - 08:34

INDEPENDENCIA I REGENERACIÓ POLÍTICA JA! Llistes obertes, limitació de càrrecs, control de dietes i pagaments en espècies. Administracions de vidre. Democràcia i més democràcia. Això és SI!
NOMES QUEDEN DOS MESOS PER LA LLIBERTAT!

#4 Marc, Bna, 24/09/2010 - 00:00

No hi ha dret: sempre els mateixos, d'esquerres, de dretes, independentistes, o el que siguen. Quan han acabat el negoci del parlament, en lloc de deixar pas, s'aferren als bons sous que ells mateixos s'adjudiquen: Ribó, Vendrell, i vinguen carcamals a seguir l'engreixament.