Publicitat
Política · 8 de Novembre de 2012. 16:27h.

Un exdiputat del PSC: "El pla B del federalisme ha de ser la independència"

Toni Comín considera que l'alternativa no pot ser "quedar-nos com estem"

Un exdiputat del PSC: "El pla B del federalisme ha de ser la independència"

Comín, durant l'entrevista

L'exdiputat del PSC, Toni Comín, ha assegurat que aposta pel federalisme però que si aquest falla "el pla B ha de ser la independència".

Comín, en declaracions a e-notícies, ha comentat que "la millor opció per a Catalunya és un pacte federal amb Espanya i defenso el pacte federal no perquè sigui ni més ni menys viable, que no crec que hagi de ser el criteri, sinó perquè és el millor per al país".

"Crec que un pacte federal de veritat és la millor opció perquè pot tenir els avantatges de la independència sense els seus inconvenients", ha afegit abans de dir que "aquest pacte ha d'incloure en primera instància el dret a decidir, el reconeixement de Catalunya com a nació i que es redueixi el dèficit fiscal a la meitat".

Segons Comín, "estic parlant de federalisme real, federalisme simètric, però els federalistes hem d'admetre que no és evident que aquest pacte sigui possible".

En aquest sentit, ha comentat que els federalistes només poden fer dues coses: "La primera, marcar-nos un horitzó temporal per saber si aquest pacte és viable, i això podria ser cap al 2014".

"La segona cosa -ha dit- és decidir quin és el nostre pla B. Si aquest pacte federal és viable fantàstic, però si no ho és jo crec que el pla B dels federalistes ha de ser la independència. No crec que s'hagi de dir al país que en cas que el pacte federal fracassi l'alternativa sigui quedar-nos com estem".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 Josep Mª Miquel, Barcelona, 10/11/2012 - 12:35

Els polítics catalans volen portar els espanyols al federalisme, quan en realitat no han superat el feudalisme. (Santiago Espot)

#13 ciutadà ppcc, bcn, 10/11/2012 - 09:09

Caducat.

La independència ja no és pla B sinó ABCDEiF...

Independència és el que volem.

Espanya ha estat un mal negoci. Ho hem provat massa temps. I res.

#12 Sansito, Lima, 09/11/2012 - 10:29

Senyores i senyors del PSC, anem per feina i perquè no s'estalvien el tema del federalisme que és un conte xino. Espanya no es federarà mai a Catalunya.

#11 Pere, Barcelona, 09/11/2012 - 10:04

Només teniu el camí de com us voleu situar en la Catalunya independent. A part, sou uns vividors de l'esquerra i aprofitats dels vostres votants. Especialment els Comín.

#10 WS, BCN, 09/11/2012 - 08:19

Jo d'un personatge com l'Alfons Comín que es declarava catòlic i d'esquerres no me'n refio ni un pèl, i aquest és com son pare (veure wikipedia) El PSC és ple de maçons, jesuïtes, gent de l'Opus inclús i en general individus de molt dubtosa catadura i no ens n'hem de refiar ni quan diuen la veritat