Publicitat
Política · 5 de Desembre de 2008. 10:21h.

Un exdiputat del PSOE demana transferir els peatges

Germà Bel és partidari del model dels EUA

Un exdiputat del PSOE demana transferir els peatges

Imatge d'un peatge a una autopista catalana

Germà Bel, exdiputat del PSOE, ha indicat que els peatges, tot i disposar de titularitat estatal, poden ser assumides íntegrament per la Generalitat, segons recull la revista idees.net. L'exassessor de Josep Borrell ha elaborat un informe on s'indica que "en matèria d'autopistes, un patró experimentat amb èxit seria el dels EUA o alguns països europeus, on les autoritats federals s’encarreguen del disseny i execució de les vies troncals, però després cada territori n’assumeix la gestió. Així, la decisió d’aplicar peatges o no, de reduir-los o augmentar-los, podria trobar una millor sintonia amb els governs locals i amb la població de l’entorn immediat".

La revista també recull que "en relació amb els trens, Germà Bel manté una tesi similar, sobretot pel que fa a serveis de rodalies; en la llarga distància potser seria recomanable un major pes de les autoritats centrals pel que fa a la regulació (tarifes, freqüències, estàndards)".

Pel que fa al transport aeri, idees.net afirma que l'informe de Bel "seria partidari de separar la navegació aèria (mantenint-la a nivell europeu i espanyol) i la direcció dels aeroports, que pot ser del tot descentralitzada, incloent-hi les polítiques d’inversions, de promoció i d’assignació de slots, dins dels marges que permeten les normes establertes".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Fran, Llinars, 06/12/2008 - 12:48

Pero no estaveu contra els peatges? no va fer ERC la campanya "Catalunya lliure...de peatges"?,supogo que tambe es referiran als de titularitat de la Generalitat que son els mes cars d´Europa i on Espanya no res a veure. Quina galta i falsetat.

#10 Driver, Igualada, 05/12/2008 - 18:23

Com deia en Lluis Llac a la canço de L'Estaca. I si tots passesim sense pagar, que passaria? Voleu dir que ens trincarien a tots? I el caos que s'organitzaria a les carreteres i autovies,com es resoldria?
FEM-HO?

#9 Pau Gervasi, Barcelona, 05/12/2008 - 17:43

Germà vols dir que no t'has erquivocat de partit?

#8 Guillem, bcn, 05/12/2008 - 13:42

Otger, pobre de tu que no paguis peatges! Si no vols pagar peatges o fots el camp de Catalunya o no agafes el cotxe.

#7 Otger, BCN, 05/12/2008 - 13:27

Quan estiguem tots a l´atur, ja no pagarem peatjes.