Publicitat
Política · 11 de Novembre de 2013. 09:37h.

Un exdiputat del PSOE veu "ineludible" la consulta

El també degà de Filosofia de la Universitat de Granada defensa "el dret a decidir"

Un exdiputat del PSOE veu "ineludible" la consulta

Pérez Tapias

El degà de filosofia de la Universitat de Granada i exdiputat del PSOE, José Antonio Pérez Tapias, en una entrevista a Granadahoy considera que "enmig de les crisis en què estem immersos, la crisi institucional de l'Estat espanyol, i especialment del seu model territorial, és molt greu. Les circumstàncies han anat propiciant que aquest model es vegi qüestionat, sobretot, en els últims temps, a Catalunya".

"Això produeix una deslegitimació molt forta del mateix que cal esmenar democràticament. D'aquí que es plantegi la qüestió del dret a decidir. L'exercici del dret a decidir per part de la ciutadania de Catalunya, en una consulta legal emparada per la Constitució, s'albira com a pas ineludible per avançar, amb la necessària confiança regenerada, cap a un Estat federal", afegeix.

Per a Pérez Tapias, "donada la realitat política d'Espanya, l'Estat federal que necessitem ha de ser plurinacional. Un "pacte federal "ha de partir del reconeixement de les diferents nacions. És indispensable per abordar amb èxit la qüestió de les nacions que la Constitució el 78 no va arribar a resoldre del tot, malgrat el desenvolupament autonòmic posterior".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#12 Blasi, Vallirana, 12/11/2013 - 10:46

Quan politics, grans empresaris, banquers, i demés, arreglin els seus calers, a les hores, potser es faci consulta... fins a les hores, haurem de suportar els nacionalismes casposians de l'ombra regimista, que s'aferra a la falsa democràcia i una obsoleta constitució.

#11 BEJOTA, bcn, 11/11/2013 - 17:09

Porta Perales: "El procés sobiranista acabarà en una via morta"
Miquel Porta Perales (Badalona, 1948) practica l'heterodòxia almenys des dels seus anys d'estudiant. Enginyer tècnic químic, per designis familiars, va decidir tirar-se a la muntanya del mític pati de la Facultat de Filosofia i Lletres

#10 domador de federadors, Gualba, 11/11/2013 - 16:16

És el moment de començar a explorar les vies de la confederalització de federacions confederals d'estat supranacionalment federapeutic.

#9 Xipolleig, Barcelona, 11/11/2013 - 15:56

Les declaracions d'aquest senyor demostra que l'extremisme nacionalista encara no ha penetrat en tota la ciutadania. Encara hi ha veus sensates que estan en contra de la independència, però estan a favor del dret a decidir.

#9.1 Balmanya, bcn, 12/11/2013 - 01:07

Estar en contra de la independencia y a favor del "dret a decidir" es de GILIPOLLAS (lo siento por de Carreras). Si estás a favor de un "derecho" que no reconoce ninguna instancia seria eres implícitamente independentista o un tonto con el coco comido.

#8 Overseas, London, 11/11/2013 - 14:50

¿Pero de que adoctrinamiento habláis? Si no hace falta, uno solo tiene que leer los posts de Kropotkin, conocer la historia de España (Primo de Rivera, Franco, los Borbones, ?), las ideologías del trio calavera (PP, PSOE y UPyD) para no querer formar parte de este Estado.

#8.1 Kropotkin-Harto de esbirros del Régimen, Vic, 11/11/2013 - 15:43

Si está claro que no quieres formar parte de España. Pero lo tienen muy duro. Te recomiendo que renuncies a tu nacionalidad y solicites la nacionalidad catalana. Jua, jua, jua,..,

#8.2 Overseas, London, 11/11/2013 - 16:43

Kropotkin, eres un regalo de los dioses, tu desfasada ideologia está más pasada de moda que las maracas de Machín, gracias por recordarnos cada día lo que sería una Catalunya españolizada. Además has originado un alter ego que es lo mejor de la prensa digital

#8.3 Kropotkin-Harto de esbirros del régimen, Vic, 11/11/2013 - 17:56

Overseas: ¿Has roto ya tu pasaporte? Jua, jua, jua,... Veo que no tienes narices. Eres poco patriota. Si se enteran los de arriba, te van a quitar la subvención. Por otra parte, vero que no hablas catalán. ¿A donde quieres llegar asi fistro? Jua, jua, jua,...

#8.5 Overseas, London, 11/11/2013 - 20:33

I tant que el parlo, però no sé si tu l?entens. Després del ?no listen the ask? millor evitar que hi hagi coses lost in translation. Apa, a veure si fan Los últimos de Filipinas a la tele i et distreus una mica.

#8.6 Mediavilla, Barcelona, 12/11/2013 - 01:17

Overseas, "los últimos de Filipinas" por lo pronto vamos ganando por goleada. True that if? jejeje! por lo pronto ya vais poniendo la "consulta" en fechas posteriores al referéndum escocés, para bajar el "soufflé" después del hostión de Salmond y compañía.