Publicitat
Política · 17 de Desembre de 2009. 17:49h.

Un exdirigent de CDC votaria Carretero

L'exsecretari d'Universitats admet que "em sento proper" a Reagrupament

El catedràtic de bioquímica de la UB Enric Canela ha mostrat la seva predisposició votar Reagrupament a les properes eleccions segons de l'any vinent, segons ha confessat durant la presentació el 'Manifest a favor d'una alternativa electoral independentista' celebrat al Col·legi de Periodistes. Canela ha manifestat durant l'acte que "si les opcions en aquest moment són les que hi ha més Reagrupament, jo votaria Reagrupament". "No m'incomoda en absolut, em sento proper", ha afegit tot i que ha advertit també la formació de Carretero "no cobreix tot l'especte"perquè "no penetra suficientmente en la política catalana" i "així els hi he dit".

L'opinió de Canela no és una veu qualsevol perquè, al seu currículum universitari, cal afegir que fins fa pocs mesos va ser dirigent de CDC. Al congrés de la formació a l'Hospitalet del Llobregat (2005), en efecte, va ser escollit secretari d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació amb el 79,6%.

Fins i tot va treure millors resultats que altres dirigents de Convergència com el portaveu al Parlament Oriol Pujol (79,9%); el secretari de Comunicació, David Madí (73,6%), el senador i exsecretari general d'Esports Josep Maldonado (73,7) o els exconsellers Josep Grau (77,5) o Irene Rigau (73,5%), entre d'altres.

Canela, que encara va participar en algun consell nacional de CDC el 2007, s'ha allunyat tanmateix de Convergència i ha adoptat postures cada vegada més sobiranistes: de fet va ser un dels impulsors de la plataforma Deu mil a Brussel·les.

Enric Canela, entre López Tena i Àngel Colom, en una foto d'arxiu del passat 22 de gener
Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 carles, St Pere de Ribes, 19/12/2009 - 11:04

Si aconseguiu que CiU i ERC facin una candidatura conjunta amb el objectiu de declarar la independència, no us preocupeu, segur que RCat votarà aquesta candidatura. Fer més llistes d'adhesions no porta enlloc.

#13 Toni, Barcelona, 18/12/2009 - 14:59

Els simpatitzants i també els fins ara votants de CiU lúcids, amb 2 dits de seny, votaran Reagrupament. Jo ja en conec alguns.

#12 Robert Bonet, Golmés, 18/12/2009 - 07:38

Cap dels firmants inicilas en volem unir a Reagrupament, peruqe si no ja ho hauriem fet quan ells ens ho van oferir. Volem que Esquerra, CiU, Rcat, i altres fagin una candiidatura unitària. Senzill.
www.sumaindependencia.cat

#11 Dels PPCC, Perpinyà, 17/12/2009 - 21:49

'En teoria cerquen la unitat. En la realitat, veient l'èxit de Reagrupament, ara
s'hi volen unir per remenar cireres" ... EN RESUM voldrien sumar amb Reagrupt; però sense obligació de seguir-ne les regles establertes (designació dels candidats)

#10 De la Maza, POLOP ESPAÑA, 17/12/2009 - 21:46

En particular, vuestra independencia, como diría el tal Rubianes..... pues eso. Sin embargo, llama la atención enormemente la pinta de gañanes de los tres de la foto. Es de un patetismo cruel, por no decir cosas más fuertes.