Publicitat
Política · 17 de Març de 2014. 14:36h.

Un exdirigent de PxC, observador internacional al referèndum de Crimea

Enric Ravelló va ser expedientat després de declarar-se sobiranista

Un exdirigent de PxC, observador internacional al referèndum de Crimea

Ravelló, en un diari rus (Foto: http://www.nsk.kp.ru)

L’exsecretari de Relacions Internacionals de Plataforma per Catalunya (PxC), Enric Ravelló, ha participat com observador internacional al referèndum de Crimea. Ravelló, precisament, va abandonar la formació ‘ultra’ fa un mes després de ser expedientat per defensar la consulta a Catalunya.

L’exdirigent de PxC ha explicat en una roda de premsa que ha estat al referèndum per una comissió del Vlaams Belang, un partit nacionalista de Flandes de dretes. Tot i això, alguns mitjans de comunicació l’havien esmentat com a diputat per Plataforma per Catalunya. En aquest sentit, ha deixat clar que no ha anat a Crimea en nom de la formació xenòfoba, de la qual ja no és ni militant.

En la mateixa roda de premsa ha reiterat que la situació que s’ha viscut és semblant a la que es viu a Catalunya, donat que Ucraïna ha declarat il·legal el referèndum. “La situació és com a Espanya, Catalunya vol votar però el Govern espanyol diu que Catalunya és Espanya i que no podem votar perquè ho haurien de fer tots els espanyols”, ha comentat.

Ravelló va ser expedientat el passat mes de febrer per PxC, després d’unes declaracions en les quals denunciava dos corrents al partit “un d’espanyolista i l’altre -del qual deia que n’era part- que primer defensa els drets històrics i polítics dels catalans”. Poc després es va fer una fotografia amb una estelada que tampoc no va agradar a Josep Anglada, llavors encara líder del partit.

L’exdirigent, que també havia criticat uns comentaris de Robert Hernando contra els participants a la Via Catalana, va decidir renunciar als seus càrrecs i donar-se de baixa quan va saber que l’expedientarien.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#5 Laughter, L'H - España, 17/03/2014 - 20:52

¡Pues menudo follón ha montado en Crimea con unas declaraciones donde compara la situación de Crimea con Cataluña!. Es que esta tropa no tiene remedio

#5.1 Un Altre, BCN, 17/03/2014 - 23:15

Segurament ho diu per la quantitat de russos que venen a viure a la costa.

#4 Fraile, Juan José, Vic, 17/03/2014 - 20:41

Aquets no és en Ravello de CEDADE?
Ara és independentista?
Quins collons...

#3 Josep, Lleida, 17/03/2014 - 18:16

PxC és un partit racista d'immigrants espanyols que no és volen integrar i volen privilegis vers els autòctons i la resta d'immigrants. Per sort a Catalunya aquest partit d'espanyols inadaptats serà sempre marginal i mai tindrà cap poder real.

#3.1 Pere Puig, Barcelona, 17/03/2014 - 20:38

T´eqivoques Josep. De fet ja ara tenen bastant de poder a molts ajuntaments de Catalunya, i dins d´un any i escaig...encara en tindràn més.

#3.2 Un ALtre, BCN, 17/03/2014 - 23:13

Al teu partit si que en teniu d'immigrants espanyols adaptats al catalanisme, segurament d'aquells que un cop ben endollats, son mes catalans que la Moreneta i parlen tan el català occità, l'oriental i el camacu perfectament. I ajuden a l'immigrant amb feines ben remunerades i contracte legal, clar

#3.3 Marc Tordera, Viladecans, 18/03/2014 - 02:03

No dius més que bestieses amarades d'una xenofòbia rampant. Bé, és habitual dins l'independentisme, no sou més que una colla de xenòfobs.

#2 Joel Vidal, Vic, 17/03/2014 - 18:01

Des de PxC s´han desautoritzat aquestes declaracions de l´ex-membre del partit. De fet el mateix Anglada el va expulsar per reincidir en aquestes questions soberanistes. Al comunicat, amb molt de seny, PxC deixa clara la seva postura plenament catalana, però mai separatista.

#1 Enric, Barcelona, 17/03/2014 - 15:51

O sigui que envien a qualsevol passavolant