Publicitat
Política · 23 de Desembre de 2013. 09:20h.

Un exministre canadenc qüestiona la pregunta

"Al Canadà és molt probable que fos considerada un intent de manipular els electors, perquè no seria considerada clara"

Un exministre canadenc qüestiona la pregunta

Stéphane Dion

El diputat del Partit Liberal canadenc i exministre d'Afers Intergovernamentals, Stéphane Dion, ha qüestionat la doble pregunta de la consulta anunciada pel president de la Generalitat, Artur Mas, després de l'acord entre CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP.

"Al Canadà és molt probable que aquesta pregunta sigui considerada un intent de manipular els electors, perquè no seria considerada clara", afirma en una entrevista a El País.

Dion diu que  exigiríem que el Govern del partit quebequès proposés la segona part de la pregunta, és a dir: 'Vol la independència del Quebec?' Ningú no entendria la primera part de la qüestió".

L'exministre apunta que "ningú no entendria la primera part de la pregunta. Què vol dir que un Estat no sigui independent? És el cas dels Estats Units? Hi hauria la sospita que es vol inflar una part de la pregunta".

El diputat també manifesta que "la cort suprema ens diu que per negociar la secessió serà necessària una majoria clara sobre una pregunta clara. No n'hi ha prou un vot de diferència". "El Govern que vulgui fer la independència haurà de guanyar clarament. És massa greu i irreversible perquè no sigui així", conclou Stéphane Dion.

Publicitat
Publicitat

54 Comentaris

Publicitat
#31 Gerard, Vic, 28/12/2013 - 00:26

La pregunta sembla el llibre d'el·ligeix la teva aventura. Una enganyifa, es manipula la voluntat del poble, quina novetat!!! doble pregunta, perquè no triple, vol un estat esta estat independent o vol un estat estat estat de andar por casa....sembla un película d'Ozores i Ferran Estès.

#30 artur, mas-turbador, 24/12/2013 - 19:16

...como aquí

#29 simeo, barcelona, 24/12/2013 - 00:04

Aquest suposat demòcrata canadenc hauria d'explicar el joc brut que va realitzar el govern del Canadà en el referèndum del Quebec (noliejar avions de canadencs a Montreal per pressionar, empadronar canadencs al Quebec,donar la nacionalitat a immigrants en contra de la llei,discursos de la por,etc )

#29.1 pedrorepublik, barcelona, 24/12/2013 - 13:22

Discurs de la por, como por ejemplo: Si incumples los tratados y las leyes de España y Europa y te marchas, después no te dejaremos volver a entrar.
Eso es discurs de la por no? O sea todo lo que no te conviene para tu chovinismo independiente es por......
Pues no te queda que pasar por amigo. jaja

#28 Patriota independentista, Itaca, 23/12/2013 - 15:42

Lleva un clavel en la solapa, es un colono español franquista y no merece credibilidad alguna.

#27 Herodot, Barna , 23/12/2013 - 15:13

Algú ha llegit la mena de pregunta que van fer al Canadà?No és que fos poc clara:és que marejava!

#27.1 Kropotkin, Vic, 23/12/2013 - 15:44

Solo os queda la solución de boicotear los productos canadienses y llamarles franquistas. Es fácil. Además, podeis pedir subvención a la Generalitat.