Publicitat

Llach admet que el seu pare era seguidor de Franco, però "bona persona"

L'exdiputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, ha admès en una entrevista al programa El Divan de TV3 que el seu para va ser alcalde franquista de Verges, però ha destacat que "per damunt de tot, era bona persona". "El pare era de dretes. La meva mare venia de la randa falangista i, per completar tot el mapa, el meu pare venia de la randa Requetè". 

Llach ha explicat que "ell era d'una família molt poderosa de Girona, amb familiars ocupant càrrecs molt importants, i el van fer alcalde a dit i en va ser vint-i-pico d'anys", ha revelat. En aquest sentit, ha dit que "com tots els alcaldes" d'aquell moment va ser "cap de Falange i president del Movimiento Nacional".

Preguntat per "com podies parlar amb el teu pare", Lluís Llach ha dit que "perfectament" perquè "primer ell va ser alcalde quan jo era bastant nen i després divergíem molt, però el meu pare era metge i jo els tinc totalment mitificats als metges". "La seva bondat com a metge a mi sempre me li he fet sentir, per damunt de tot, una bona persona", ha sentenciat.

El cantautor i escriptor ha destacat que "tots els problemes ideològics, potser falsament, em dic 'són coses d'educació familiar, la seva família era molt Requetè, va ser educat en aquest aspecte, etc, etc'".

La presentadora Sílvia Cóppulo li ha recordat que en la seva declaració al Suprem es va definir com a "homosexuals, independentista, que aspirar ser ciutadà del món" i li ha demanat com podia tractar això amb el pare. "Es podia parlar d'això. Ell ho acceptava, el que passa és que potser no hi estava d'acord igual que quan jo feia 'L'Estaca', ell no hi estava d'acord".

Malgrat aquestes diferències entre pare i fill, Llach ha destacat que "podíem continuar tenint una bona relació perquè ell era una bona persona" i ha subratllat "el seu comportament humà com a metge".

Publicitat
Publicitat

80 Comentaris

Publicitat
#66 Amadeo, Barcelona, 07/08/2019 - 21:02

De su padre se puede decir que era una franquista de buena voluntad, de Llach solo podemos decir que es un buen cantante, de sus devaneos con el proceso, por lo que hemos visto no se puede decir que es un independentista de buena voluntad.Alguien duda que Mas, Puigdemont o Torra han sido elegidos a dedo, Franco tenia mas decoro en elegir.

#64 Finsescoions, Blanes, 07/08/2019 - 08:31

Que guai fer sortir la familia de l'armari
Ànims TV3 a veure quan li fas l'entrevista al molt honorable sr Torra
Aquest blanenc que tothom hi passa de puntetes....
Ell ja ens ha avançat que cal estar sempre del costat bo de la Història......

#63 Itaca , Sabadell, 07/08/2019 - 03:12

Lluis i l.adn de tota la dreta catalana de la que formes part. Es sociologicament franquista
pujol era com un governador racista del sud de eeuu..... El meu pais es tant petit....

#61 Aclariment, Chez Fangue, 06/08/2019 - 13:37

Els de dretes son per definició mala gent, llevat d'un: el papà de'n Llach que ja intuía que el nen esdevindría separatista i d'esquerres.

#60 teruel existe, BCN, 06/08/2019 - 12:46

La pregunta que li ha fet Coppulo "com podies parlar amb el teu pare?" és la mostra definitiva del seu fanatisme. Amb un pare s'hi parla sempre, a menys que sigui un degenerat sexual o afectiu. Un pare és un pare i la política és només un aspecte de la vida, no la vida. Un 0 patatero per l'autora de la pregunta. Miserable i vil del tot.