Publicitat
Política · 10 de Desembre de 2018. 09:25h.

Un fundador de Terra Lliure insta a la “presa del Parlament”

Fredi Bentanachs considera que “és una acció legal del poble"

Un fundador de Terra Lliure insta a la “presa del Parlament”

El fundador de Terra Lliure, Fredi Bentanachs, en un vídeo a facebook, reivindica que "fins i tot, en accions violentes, que no s'han de fer, però en accions violentes s'han de tenir un objectiu clar. La violència la marca el poble, i el poble la violència, quan la marca tot un poble, ja no són aldarulls sinó que és un fet revolucionari”. “Una presa del Parlament i ocupar-lo, això és un acte revolucionari. Com la presa de Bastilla, a França”, ha comparat.

Bentanachs considera que "sempre que s'hagi de fer un acte o una acció determinada, el que s'ha de fer és tenir l'objectiu clar i una estratègia claríssima”. “Una tirada de tanques a terra perquè sí, una cremada de dipòsits de brutícia perquè sí és una acte absolutament absurd”, assenyala. A més, “converteix l'independentisme en grups radicals que s'enfronten els Mossos d'Esquadra, que a més és la foto que ells volen”. "Per aquí no anem bé”, sentencia.

“Quan s'hagi de fer una acció, la farem, però la farà el poble. L'acció més gran que va fer el poble és el 3-O, per tant, companys, convertim aquest 21-D en l'aixecament de la República proclamada el 27 d'octubre”, reivindica. “Aquest 21-D sortim als carrers amb tot l'esperit revolucionari i de revolta del 3-O”, demana, tot i apuntar també que cal ser "radicalment pacífics”.

Tot i això, matisa que "les lluites al carrer han de ser-hi. Els enfrontaments, si hi són, que siguin en pla autodefensa, mai amb atac o violència”. “L'autodefensa és lícita per al poble”, assegura. “Reivindiquem un cos que estigui al costat del poble i al servei del poble”, afirma.

També defensa "que la nostra gent actuï de forma controlada i pacífica”, i en aquest sentit adverteix que "quan fem una acció d'atacar un Parlament o d'entrar un Parlament o d'entrar a una Generalitat, no cal anar amb la cara tapada, perquè és una acció del poble, no és una acció il·legal, és una acció legal del poble. Perquè quan el poble es mobilitza està per damunt de jutges i de constitucions. El poble és qui mana”.

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#49 pepe, andorra, 11/12/2018 - 16:38

y este señor de q vive? por cierto, la estrella roja es un insulto a todos los q han muerto por su causa, q son mas o menos, unos cien millones de personas. Eso si, de cosas sociales, de mejorar nuestra vida y de combatir la corrupcion y el exceso de normas e impuestos, no dicen ni pio. El tipico bocachanclas separata de toda la vida....

#48 Ramon, Terrassa, 11/12/2018 - 09:46

La república de Freddy Krueger.

#47 La Pepita del Raval, Cadaques, 11/12/2018 - 03:54

Aquet parrac fa por.

#46 Chris, Lleida, 11/12/2018 - 00:31

Es parla de molta merda sobre gent que ja és morta, com en Franco, mentrestant, els desgraciats com lo Bentanach segueixen vius i actius blanquejant la violència. Aquests son tan malparits com els de ISIS, i mirate'ls, reduïnt més la dignitat de fer política dins de Catalunya. Com l'altre malparit d'Otegui al seu territori.

#45 sid, bcn, 10/12/2018 - 21:23

els secessionistes no comencen a pensar que estan seguint uns líders que fan que els de Vox semblin sociademocrates suecs?