Política · 27 de Gener de 2010. 16:59h.

Un Govern campi qui pugui

Montilla admet per primer cop "desavinences" amb Iniciativa

El president de la Generalitat, José Montilla, ha admès per primer cop al Parlament "discrepàncies" amb Iniciativa. Acostumat als silencis i la discreció de Montilla, la frase revela el malestar del PSC amb ICV pel cementiri nuclear d'Ascó després que el PSC fes pinya amb Iniciativa durant la polèmica gestió dels consellers Saura i Baltasar de l'incendi d'Horta de Sant Joan.

ICV ha aprofitat precisament la sessió de control dels dimecres -a través de la portaveu, Dolors Camats- per marcar perfil propi amb aquest tema i Montilla ha reconegut aleshores que "tenim coincidències i discrepàncies: vostè és antinuclear i jo no".

També li ha recordat que "a Catalunya tenim residus a Ascò i Vandellòs" en al·lusió a les dues centrals nuclears a les Terres de l'Ebre i que, a més del "respecte a l'autonomia municipal", cal també "el respecte al territori i el consens polític bàsic".

José Montilla ha esta més suau en la seva resposta al president d'Esquerra, Joan Puigcercós, que també ha plantejat la situació de les Terres de l'Ebre, però amb menys vehemència que ICV.

Les desavinences en el si del Govern han estat aprofitades pel president del grup del PPC, Daniel Sirera, que durant la seva intervenció ha manifestat que "dintre del Govern té dos grups que fan millor la tasca d'oposició que de govern".

José Montilla, durant la seva intervenció al Parlament
Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 LIDIA OBIOLS SERRA, martorell, 28/01/2010 - 11:12

Ara bé d'això ni se'n fa propaganda ni mala sang ni es creen desavinesses al territori on s'hi estan depositant les bales, oi que no?, doncs perquè veniu a crear polèmica d'una instal·lació que generarà llocs de treball i resorgiment de l'economia

#10 LIDIA OBIOLS SERRA, martorell, 28/01/2010 - 11:08

I els residuus de la brossa que tots, inclosos els d'ICV generen diariament i que sabem que no es poden reciclar, què en fan, perquè a l' Àrea Metropolitana és on més en generen, s'emmagatzemen fa dies i ha on? pregunte-ho al Conseller de medi Ambient

#9 LIDIA OBIOLS SERRA, martorell, 28/01/2010 - 11:03

i a la botiga de la seva mare és deu abastir d' algún grup electrogen o potser passen amb llum d\' oli, quina ironia. I la Sra. Camats doncs li deu passar igual, un braser i llum d' oli sisplau, ara això sí tanquem les nuclears.

#8 LIDIA OBIOLS SERRA, martorell, 28/01/2010 - 10:57

Aquests d' ICV són com en Sergi Saladier, si home, portaveu de la coordinadora antinuclear, a les Terres de l' Ebre, que diu que els residuus són de les elèctriques i no d' ell que ell no en genera de residuus nuclears. Doncs serà que a casa seva

#7 Fotem-los al carrer, Barcelona, 28/01/2010 - 08:08

Com diuen a les ejpañes: "Teatro, lo tuyo és puro teatro" http://members.fortunecity.es/sololetras/canciones/letra_can/canc_523.htm