Publicitat
Política · 20 de Setembre de 2011. 12:04h.

Un govern de familiars

La cap del gabinet jurídic de la Generalitat és la dona d'un diputat de CiU

Un govern de familiars

Jordi Jané, a l'esquerra, en una imatge d'arxiu

La cap del Gabinet Jurídic Central de la Generalitat, Margarida Gil, és la dona del diputat de CiU a Madrid, Jordi Jané, segons ha sabut e-notícies. L'oposició ja va criticar, després de la constitució del govern i els primers nomenaments, les relacions familiars entre alts càrrecs.

Gil ha estat, en aquest cas, responsable del recurs de reposició presentat per la Generalitat contra la interlocutòria del TSCJ sobre la immersió lingüística que, de moment, ha aconseguit congelar la decisió judicial a l'espera de la resolució definitiva. Els responsables de Convivència Cívica Catalana van definir, tanmateix, el recurs com "molt fluix".

El PSC també va criticar el relleu de l'anterior cap del Gabinet Jurídic Central i la seva substitució per Margarida Gil perquè la Generalitat va canviar els seus criteris jurídics sobre el cas Palau. Fonts del Govern van negar llavors cap relació amb el canvi.

Fonts de CiU han restat importància, d'altra banda, al fet perque "fa més de mil anys que treballa a la Generalitat, amb nosaltres i amb els altres". Nascuda al 1963, llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, és també màster en Funció Directiva a les Organitzacions Públiques i Privades (ESADE).

Margarida Gil ha desenvolupat la seva tasca professional en l’àmbit de la gestió i assessorament a les Administracions Públiques. Va ser vocal del Tribunal Català de Defensa de la Competència en el període entre 2003 i 2009, on va assumir la Direcció de la Secció d’Enjudiciament. Va ser membre de la Junta Consultiva en matèria de conflictes sobre competència en representació de la Generalitat de Catalunya.

També va exercir com a Secretària general del Departament de Treball (2000–2002) i consellera del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, des de la seva creació fins al 2003. Igualment va ser Vicepresidenta de la Comissió Permanent del Consell Català de la Formació Professional. Més tard va treballar com a membre del Consell de Direcció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i del Consell d’Organitzacions representatives de l’Economia Social.

Gil va ser lletrada del Servei Català de la Salut entre 1991 i 2000 i Secretària i Assessora Jurídica del Consell d’Administració de l’empresa pública “Institut d’Assistència Sanitària” (IAS). Va ser assessora jurídica de l’Ajuntament de Calafell entre 1989 i 1991 i cap dels Serveis Jurídics de l’Associació Catalana de Municipis (1987 – 1989) i vocal del Consell de Direcció de l’Institut Català del Consum.

També ha estat la responsable d’assumptes contenciosos en matèria patrimonial a l’Assessoria Jurídica del Departament d’Economia i Finances.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#17 Bacus, Sort, 21/09/2011 - 16:02

Aquest govern igual que l'anterior es una trampa muntada pels interessos de les "famílies". Estem en mans de pocavergonyes.

#16 Josep Antoni, tarragona, 21/09/2011 - 12:19

Podrien contractar a la meva muller? Es molt eficient, disciplinada, conscient de la situació actual. No adjunto curriculum per que es molt llarg pero te molta experiencia.

#14 JosepAnton, barna, 21/09/2011 - 10:30

Si a l'epoca del tripariti, també es feia, no veig perquè ara tingui de ser rellevant, a més, en aquella època, fins i tot i tenien algún germà de director general.

#14.1 Josep, Vilanova i la Geltrú , 21/09/2011 - 12:57

Molt bé, molt bé. Perquè uns no feien bé les coses justifica que les facin malament els altres, oi?. Ens hem acostumat a la lladronissia de la classe política i ja ho trobem normal que robin i xanxullegin. No anem bé per regenerar el país així, no.

#12 Jordi, Barcelona, 21/09/2011 - 08:08

he treballat amb ella: Te una gran capacitat de treball, es rigurosa i solvent juríidicament. qualsevol situació difícil l'afronta amb valentia i la resol de la millor manera possible .

#12.1 Joan, Vilafranca , 21/09/2011 - 12:59

No és aquest el tema. Al treball públic s'hi ha d'accedir per mèrits i capacitats, a través de concurs. Que no es preocupi, que si és bona sortirà escollida. Ara, quan fan servir la porta del darrere.....per algo serà

#11 Esteve, Sabadell, 20/09/2011 - 22:27

#10

Javier o Xavier, no crec que sigui el cas. Ciu esta fent el que toca, retallades.