Publicitat
Política · 17 de Novembre de 2021. 18:54h.

Un historiador diu que Junts comparteix “idees ultradretanes”

Steven Forti considera que el partit de Puigdemont defensa un “etnicisme identitari”

Un historiador diu que Junts comparteix “idees ultradretanes”

L'historiador italià i professor de la UAB, Steven Forti, publica el llibre Extrema dreta 2.0. Què és i com combatre-la' (Segle XXI), prologat pel periodista de La Vanguardia, Enric Juliana.

Forti compara Junts amb la ultradreta, cosa que ha provocat un enfrontament entre partidaris i detractors a les xarxes socials, amb alguns insults i amenaces per a l'historiador.

“Si bé és una excel·lent notícia que una formació de dreta nacionalpopulista com JxCAT s'hagi sumat al cordó sanitari, no es pot obviar que dins del partit liderat per Carles Puigdemont hi ha un nombre gens menyspreable de dirigents i diputats que comparteixen idees ultradretanes, fent públic el seu etnicisme identitari, encara que amb una altra afiliació nacional respecte a la de Vox”, explica Forti al llibre.

També en una entrevista a El Periódico dies enrere, l'historiador afegeix que “Junts és una barreja nacional-populista i no seria encertat definir-lo com un partit del tot d'extrema dreta 2.0, però comparteix molts trets amb aquestes formacions”.

“Hi ha hagut candidats expulsats per declaracions xenòfobes, racistes i masclistes i, canviant les referències geogràfiques, algunes declaracions de l'expresident (Quim) Torra podrien posar-se en boca de (Matteo) Salvini o de (Viktor) Orbán. Moltes de les de Joan Canadell, número 3 de la llista de Junts, s'emmarquen clarament en el discurs de l'extrema-dreta 2.0”, conclou.

 

 

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#24 Joaquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 19/11/2021 - 17:58

Si Junts es nacional-populista o ultradreta no es important. si importa i preocupa que estiguin disposats a saltar-se l'estat de dret, per imposar les seves idees.

#23 Joaquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 19/11/2021 - 17:40

Per mi, si son nacional-populistes o ultradretans no es rellevant. Però si em preocupa, que es saltin l'estat de dret per imposar les seves idees.

#22 Capit@n España, Purgandus populus!!, 18/11/2021 - 16:26

Parece un conejo, come como un conejo y se comporta como un conejo....jejejeje....es un conejo !!!!

#21 De Nacionalismes, Barna, 18/11/2021 - 10:07

Hi ha un nacionalisme dolent que és el nacionalisme agressiu que aspira a imposar llengua, lleis i costums a d'altres territoris, normalment amb violència o coacció.
Hi ha un nacionalisme bo que el que pretén és defensar-se d'aquesta perversa agressió i només aspira a viure en pau i llibertat en el seu propi territori.

#21.2 pepe, andorra, 18/11/2021 - 12:43

lo q tu digas, pero la historia lo q me demuestra es q nacionalismo es todo aquel ideario q se cree mejor q tu por haber nacido en un determinado lugar, en el lado opuesto de la moneda, esta el patriotismo, q es aquella persona q esta orgullosa de haber nacido donde ha nacido, pero sin creerse mejor ni superior a nadie por eso. Es otra opinión.

#21.3 De Nacionalismes, Barna, 18/11/2021 - 13:14

Pepe, nacionalisme i patriotisme són de fet el mateix. Poden ser bons o poden ser dolents, depèn de l'ús que se'n faci.
El patriotisme que es creu millor que tu per haver nascut en un determinat lloc i el que es pretèn és exportar-lo i imposar-lo per la força o coacció a d'altres llocs, és un patriotisme dolent.

#21.4 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 18/11/2021 - 15:44

#21

Por esa misma razón perpiñan cambia de calificativo de"le catalane"a"la rayonnante"para defenderse del nacionalismo "malo".

#21.5 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 18/11/2021 - 16:06

#21.3

Bendita ignorancia procesista

Patriotismo: Amor a la patria,sin politizar ni sacar provecho personal

Nacionalismo: ideología que sienta la base causante de revoluciones sociales desde XVIII en todo el mundo

Chovinismo: nacionalismo extremo, ingénuo, irreflexivo, que exalta constantemente lo nacional ante lo extranjero

#20 FERRANOT, BARCELONA, 18/11/2021 - 09:51

De fet, tant el Matteo Salvini de la Lega Norte, com els del Vlaams Belang han donat sempre suport i amb vist amb simpatia el procés secessionista català. Per tant, això no em ve de nou. Ara bé, són supremacistes de pa sucat amb oli: resulta que es diuen oprimits pels aquells a qui prenen per inferiors.