Publicitat
Política · 20 de Juny de 2012. 12:38h.

Un històric del PP creu que dirigents del partit "han perdut la xaveta"

Milián Mestre afirma que la política cultural contra el català "està fora de registre"

Un històric del PP creu que dirigents del partit "han perdut la xaveta"

Milián Mestre, en una foto d'arxiu

L'exdiputat del PPC, Manuel Milián Mestre, ha lamentat les polítiques contra el català que estan portant a terme els governs autonòmics de les Illes Balears, Aragó i País Valencià. Durant la tertúlia de 'El matí de Catalunya Ràdio', ha assegurat que "hi ha gent del PP que ha perdut la xaveta" i ha posat com exemple la política portada a terme pel govern popular que presideix José Ramón Bauzà a les Illes Balears.

En aquest sentit, ha afegit que "el PP ha entrat en la reducció a l'absurd, hi va entrar amb José María Aznar, perquè no s'ha donat compte que volen imposar una realitat que no es correspon a l'esquema de la realitat. La política cultural que vol fer està fora de registre". "Hi ha persones que no volen entendre la realitat històrica d'aquest país i s'empenyen en fer quelcom que és impossible, que és impracticable", ha lamentat.

Milián Mestre ha assegurat que "la realitat és la que és, no la que volen que sigui" i ha advertit que amb aquesta política cultural "acabaran creant una consciència reactiva i en moments com aquest és molt perillós perquè tu controles el fet físic de la voluntarietat però no controles mai el fet físic de la reacció. La reacció pot ser desproporcionada, pot ser inercial i podem crear problemes on no n'hi ha". 

El tertulià creu que al PP "hi ha gent que està histèrica per raons absurdes" i atribueix aquesta actitud a la intenció de "redefinir una altra vegada el que és la unitat de la pàtria sobre supòsits culturals quan realment els supòsits culturals són els que són, un mosaic de realitats culturals diversificades". "Si tu admets la diversitat d'un mosaic entendràs la unitat del mosaic; però si tu vols negar la realitat del mosaic tu no entendràs absolutament res del que és el quadre de conjunt", ha argumentat.

Sobre la la mesura adoptada pel Govern d'Aragó, que ha rebatejat el català de la Franja com a "llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental"; l'exdiputat del PP ha dit que "aquí ha entrat una neurosi de bajanades en cadena. El que està passant a casa nostra, ampliant el que és la Corona d'Aragó, és d'una imbecil·litat notable. Si algú coneix les fronteres dels nostres països es donarà compte que són frontisses que enganxes i formen part del sistema de integració de la unitat".

En referència a la reacció del PPC, ha dit que "quan més s'equivocaran menys vots tindran". "Que es facin mirar -ha continuat- si volen ser essencialistes d'una causa que està fora de registre o si volen ser realistes d'una causa que és el servei a les necessitats i cultura del poble" i ha conclòs duent que "el servilisme del PP a les causes de Madrid és absolut perquè si no no faràs carrera".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#18 Jordi, Barcelunya, 21/06/2012 - 08:08

Quan en el futur es vegi amb perspectiva el que va intentar el pp durant 35 anys, tornaran a demanar l'amnesia (ah, no, l'amnistia).

#17 Francesc Fabre, Canet de Mar, 21/06/2012 - 00:36

Hoy he inventado un nuevo idioma. Estoy contento, es bastante fácil de aprender para los que han hecho estudios en España.
Si comprenden este texto, descubrirán que aprender el nuevo idioma es muy fàcil. Ah!, por cierto, he llamado al nuevo idioma: "Catalán del Área Metropolitana de Barcelona".

#17.1 I yo otro, Barcleona, 21/06/2012 - 08:52

pues yo he inventado otro y también estoy contento. Se llama "español del Área Metropolitana de Barcelona" aunque parece que también lo conocen algunas personas del Maresme.

#16 cat51, cat, 20/06/2012 - 23:36

Per alguns espanyols com el Kropo els problemes greus son l'atur, la crisi, la corrupció, etc. fins que els hi toques els Toros. Aleshores tot alló passa a segon terme i la tauromàquia s'eleva a nivell de cultura i la seva defensa es torna prioritaria.

#15 Kropotkin, Vic, 20/06/2012 - 20:42

Asi que lo grave es la politica contra el catalan. No los 6 millones de parados, ni la deuda, ni la falta de empresas, ni la corrupción, ni la crisis, no. El problema es que el Correllengua a lo mejor tiene un poco menos de subvención que el año pasado. Glorioso.... Jua, jua, jua,....

#15.3 Montse, Barcelona, 20/06/2012 - 21:40

Què té que veure una cosa amb l'altra, estem parlant de llengua no de crisi.

#15.4 canp3, seva, 20/06/2012 - 23:27

Ves-hi a pastar, coló...

#15.5 Jep, Bcn, 21/06/2012 - 00:39

Els franquistes esteu a les acaballes.

#15.7 Sònia, Blanes, 21/06/2012 - 09:01

Perdona però l'únic partit que inventa problemes per tapar els problemes reals, és el dels teus amiguets del PP. Foteu pena!

#14 Fomentando el trabajo nacinal, Barcinona, 20/06/2012 - 17:42

Aquí, el que ha perdido la chaveta es Manolo Millán, que se nos ha hecho independentista a estas alturas del partido. Ay, si te viera don Manuel!

#14.1 Miquel, Barcelona, 20/06/2012 - 21:27

Resulta que va estar a l'executiva nacional del PP, cosa que molts dels que bordeu ara, no arribeu ni a la executiva comarcal.

#14.2 Montse, Barcelona, 20/06/2012 - 21:42

Doncs penso que aquest senyor esta dien una veritat!!! El PP està malalt!!