Publicitat
Política · 15 de Gener de 2009. 09:10h.

Un independent que va militar 17 anys a CDC

'La Vanguardia' revela que el fitxatge de Mas va militar a CDC del 1985 fins el 2002

Un independent que va militar 17 anys a CDC

Mas i Tremosa

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, havia estat militant de CDC durant disset anys, entre el 1985 i el 2002, quan va abandonar el partit disconforme amb el segon pacte amb el PP, del 2000, al considerar que, a diferència de l'acord del Majestic del 1996, mancava de contingut, tal i com recorda La Vanguardia.

El fitxatge de Tremosa ha aixecat recels en sectors de CiU per l'exclusió de l'encara eurodiputat Ignasi Guardans. Alguns dirigents consideren que "perquè tingui cabuda un sobiranista s'ha de prescindir d'un moderat", és a dir, que són posicions excloents. Aquests dirigents temen una "deriva soberanista", i demanen a Mas accions que demostrin el caràcter integrador del seu projecte.

En aquest sentit, critiquen que no s'hagi buscat una "sortida apropiada" per a Ignasi Guardans i confien que la direcció de CDC no el deixin escapar perquè "el partit no va sobrat de talents". La relació s'ha deteriorat després d'una xerrada privada "molt tensa" en la qual Mas va preguntar a Guardans què votaria en un referèndum d'autodeterminació de Catalunya i, davant la seva resposta que votaria no, el va convidar a qüestionar-se si s'havia equivocat de partit. Els mateixos dirigents no dubten de la capacitat de Ramon Tremosa, encara que creuen que no supera en talla política a Ignasi Guardans i que, en conseqüència, electoralmente no aportarà rèdits a CiU.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#34 jordi e., barcelona, 16/01/2009 - 09:43

Aquest senyor no sé massa qui és i que en treurem, però no em sembla malament. Afageixo els meu més sentit pèsam al Guardans, i la felicitat per a mi: era impossible mantenir diàleg amb ell i la seva cap de premsa. Fes-me la vida fàcil Tremosa!!!

#33 Pere, Bcn, 16/01/2009 - 01:10

Francesc, la unitat la pots decidir al parlament i a les negociacions vs Solbes... però la poltrona ja us està bé. Us fotreu una patacada electoral que no us votarà ni la família ni amics.

#32 pep, manresa, 16/01/2009 - 00:10

Es pot trobar millor una estratègia o una altra, es pot considerar convenient córrer o anar poc a poc, tot això ho entenc, ara bé... QUÈ COLLONS HI FOT EN UN PARTIT NACIONALISTA UN PAIO QUE VOTARIA A FAVOR DE SEGUIR SOTMÈS A UNA ALTRA NACIO????

#31 Francesc., Igualada, 15/01/2009 - 23:24

Estratègia Convergent: 1r marxo del partit. 2n Faig veure que soc d'esquerra 3r Torno a CDC per tal deixar.los amb el cul a l'aire. Tot pura estratègia. Tremosa, cal unitat si cal comencem per les europees.

#30 ferran, catalunya, 15/01/2009 - 19:39

Es veu que el Sr. Tremosa molesta, i fins ara, els seus estudis respecte de l'espoli que patim eren ignorats, tant per les brunetes mediateques madrilenyes, com també per un periodisme català que majoritariàment practica un auto-odi vergonyós.