Publicitat
Política · 3 d'Octubre de 2009. 12:00h.

Un informe del Govern vincula un logo institucional al PSC

L'estudi està entre els quals van costar a les arques públiques més de 12.000 euros

Un informe del Govern vincula un logo institucional al PSC

Imatge del logotip

Una de les obsessions del Govern tripartit només arribar al Palau de la Generalitat va ser diferenciar la seva imatge de la dels governs de Jordi Pujol. A principis del 2006, el Govern va encarregar una potent campanya de comunicació que, sota el lema "Com tu", va canviar la iconografía de la Generalitat i va convertir una gran C pintada de vermell en el seu principal logotip. Aquest i altres canvis van assolir, segons reconeix un informe que va encarregar el tripartit per a analitzar l'impacte de la campanya, que els ciutadans van vincular inconscientemente la imatge de la institució amb la del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC).

L'informe, al que ha tingut accés La Vanguardia, i que està entre els quals van costar a les arques públiques més de 12.000 euros, afirma que la gran C pintada en vermell "a nivell estètic" és percebut com "alguna cosa dinàmic, modern, original i fàcilment reconocible".

Mentre, "a nivell conceptual", l'estudi destaca que la campanya amb el logotip de la C majúscula "remet a Catalunya" i té punts de connexió simbòlics amb "la senyera, el Govern i el PSC". Un vincle entre la institució i el partit que ja va ser denunciat en el seu dia pels partits de l'oposició, que fins i tot van presentar iniciatives parlamentàries sobre la campanya.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Marc Sabatés i Laporta, Barcelona Catalunya //*//, 03/10/2009 - 20:57

Visca la Generalitat de Catalunya //*//.
MARC-SABATES.COM

#4 jaume, Barcelona-les Corts-, 03/10/2009 - 14:04

... i aquesta obsessió també la compateixen la resta del tres-partit: l'antiga ERC des que no són ni carn ni peix van treure del logo la C i el color groc; més, lniciativa tregué les quatre barres del logo de l'històric PSUC. Són no res !!!

#3 emilio, a@a.com, 03/10/2009 - 13:50

falta decir que los artistas que hicieron la "obra de arte" - esa C pintada de rojo- cobraron un millon de euros.

#2 jaume, Barcelona-les Corts-, 03/10/2009 - 13:09

... segueix: En el logo de dobierno de españa es magnifica barroerament els colors patrios; la delegació del PSOE a Catalalunya per no interferir usa en els logotips institucionals: Generalitat, Ajuntament de BCN...el magenta i negre.
Autoodi autèntic.

#1 jaume, Barcelona-les Corts-, 03/10/2009 - 13:01

Però sempre amb la idea desnacionalitzadora, eviten el color groc. Aquesta campanya que prioritzava el concepte Govern per damunt de la Generalitat desaparegué tot bon punt van copiar la idea els de Madrid i començà a sortir "gobierno de españa"