Publicitat
Política · 27 de Març de 2019. 21:52h.

Un inspector dels Mossos acusa un alt càrrec de la Generalitat

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, va rebutjar “apaivagar” una manifestació a Sabadell el 20-S

Un inspector dels Mossos d'Esquadra ha acusat el delegat del Govern a Barcelona i segon tinent d'alcalde de Sabadell, Juli Fernández, de negar-se a ajudar la Policia de la Generalitat i Guàrdia Civil a “apaivagar” la concentració que es va convocar el 20 de setembre de 2017 a Sabadell, en contra d'una operació policial.

L'agent ha declarat en el judici del procés que a mig matí van arribar a manifestar-se 700 persones davant el domicili del llavors alt càrrec de la Generalitat, Joan Ignasi Sánchez, i que una part dels manifestants tenien una actitud “agressiva”.

El testimoni ha explicat que entre els concentrats es trobaven diversos membres de l'Ajuntament de Sabadell, entre ells el tinent d'alcalde, Juli Fernández, l'alcalde, Maties Serracant, i alguns regidors. L'inspector dels Mossos va demanar a Fernández “si podia fer com de líder per neutralitzar aquesta concentració que tenia puntes de tensió”.

“Li dic el que hi ha, sap qui sóc, sap com treballo i li dic si pot una mica apaivagar el que són les maneres d'aquesta concentració i a veure si ens pot ajudar a què la comitiva judicial pugui sortir sense dificultat”, ha detallat el testimoni. La resposta que va rebre per part de l'actual alt càrrec de la Generalitat va ser que “no ho faria” perquè “hi era a títol personal i que no podia erigir-se com a líder”.

Juli Fernández va ser nomenat delegat territorial del Govern a Barcelona el 17 de juliol de 2018. És el president local d'ERC a Sabadell i ha format part de diferents equips municipals a Sabadell. Actualment, combina el seu càrrec a la Generalitat amb el de segon tinent d'alcalde i regidor de l'Àrea de Cohesió Territorial.

Juli Fernández, a l'esquerra de la imatge, amb Pere Aragonès i Quim Torra
Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#6 botifler1914, Sinitaca, 28/03/2019 - 10:18

Es evidente que la Generalitat alienta y controla a los independentistas, 155 de 25 años y se acaba el problema por tres siglos.

#4 - Mossos de a pie hunden la fábula del golpe de Estado cívico y pacífico... ... ..., - Miembros del cuerpo regional detallan los "golpes, patadas y puñetazos"..., 28/03/2019 - 02:42

- Mossos de a pie hunden la fábula del golpe de Estado cívico y pacífico...

- Miembros del cuerpo regional detallan los "golpes, patadas y puñetazos"

para impedir la salida de una comitiva judicial en un registro en Sabadell...

#1 "em van dir: quan obrin la porta sortiu corrent..., ...perquè us mengen"..., 28/03/2019 - 02:36

https://www.catalunyapress.cat/texto-diario/mostrar/1368358/cap-liderar-registre-20s-sabadell-relata-em-dir-quan-obrin-porta-sortiu-corrent-perqu-us-mengen

El cap que va liderar un registre el -20S- a =Sabadell=

relata:

"em van dir: quan obrin la porta sortiu corrent,

perquè us mengen"...