Publicitat
Política · 29 d'Agost de 2008. 09:03h.

Un intel·lectual d'ICV demana el boicot a Saura a l'assemblea

L'escriptor i militant d'Iniciativa Jordi Coca li recomana "suïcidar-se a soles i no involucrar els altres"

Un intel·lectual d'ICV demana el boicot a Saura a l'assemblea

Imatge de l'article de Coca

L'escriptor i militant d'Iniciativa, Jordi Coca ha denunciat en un article d'opinió a l'Avui, que el president de la formació ecosocialista, Joan Saura, "s'ha suïcidat", i li ha recomanat "suïcidar-se a soles i no involucrar els altres en aquestes decisions tan delicades". Coca, que apunta que "les raons dels suïcides no sempre són clares", retreu al conseller que "un suïcida es pot prendre pastilles o es pot precipitar al buit des de l'últim pis d'un gratacel, però si condueix un tren, si lidera un comboi de vagons carregats de persones, en cap cas no es pot estavellar emportant-se amb ell la vida dels seus companys". "Això és inadmissible", afegeix.

De la mateixa manera,  Coca considera que "el pacte absurd de Saura, ara desautoritzat pel govern, pot arrossegar Jaume Bosch i les noves generacions de polítics d'IC, que són els que ens garantien un futur a l'esquerra del PSC clarament orientat cap a una Catalunya sobirana, i amb reflexos per ser al govern i alhora presentar-se al ciutadà com una esperança, cosa que en política mai no és gens fàcil". L'escriptor lamenta, igualment, que "Saura ha traslladat una altra vegada la política catalana de l'estratègia al tacticisme petit i lamentable. Que trist. Un suïcidi inexplicable i, ho reitero, a hores d'ara encara inexplicat".

De cara a la propera assemblea que ICV ha de celebrar a la tardor, l'escriptor es pregunta si "presentarà Saura la seva candidatura per a un nou període com a president del partit? Si es presenta, pot consensuar al seu entorn una nova etapa? (...) Dit d'una altra manera: quin dret tenia Joan Saura a parlar en nom de tothom? Doncs cap, no tenia ni té cap dret a fer-ho. S'ha equivocat. I un error així, des de l'esquerra, no es pot dissimular encara que de moment s'intenti apagar el foc". Si les coses no canvien radicalment, si Saura no ens ofereix una explicació que ens il·lumini i ens deixi bocabadats per la seva perspicàcia política, em sembla que ho té malament. IC no el pot votar i si IC el vota, qui votarà IC?"

"Què cal fer amb un projecte com el d'IC després que el seu president ha decidit estavellar el tren sencer contra les roques? Hi haurà sobrevivents? S'esvairà tot en poques setmanes i de cara a la tardor aquest episodi estival serà una anècdota més? Valia la pena fer el ridícul per una mica de protagonisme? Ja ho veurem. Potser encara hi ha una explicació possible. Potser no s'ha dit tot, potser qui sap què... En qualsevol cas està clar que és millor suïcidar-se a soles i no involucrar els altres en aquestes decisions tan delicades", sentencia.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Meliq Salau, Reus, 31/08/2008 - 20:45

En Saura vol passar a la història. Volia emular la nit del 21-G del 2006 a la Moncloa entre Pinotxo Zapatero i en Mas estripant l'Estatut del Parlament. També en Saura ho ha fet amb nocturnitat, a Vilanova i amb la plenipotenciària de Pinotxo.

#15 nusa, Sant Feliu Llobregat, 31/08/2008 - 18:50

Mentre Saura i Baltasar hi siguin , no votaré mai més ICV.
nusa

#14 albert, barcelona, 30/08/2008 - 12:34

Molts afiliats de ICV de EUiA, estem farts del Saura, el Baltasar, del Guillot , del Bochs, del Herrea, , incluits al Jordi Miiralles o el Nuet de EUiA. Colla de inutils i oportunistes.

#13 robert, bcn, 30/08/2008 - 04:24

ICV fa temps que es un satelit del PSC.
Això si, no qualsevol satèlit sino un satèl.lit "DE DEBÒ".
I el senyor Saura, es un oportunista "DE DEBÒ".

#12 com es pot suicidar un mort, com es pot suicidar un mort??????, 29/08/2008 - 21:52

el PSUC ES MORT I L'ECOLOGISME UEBANITA UN ABORTO, O SIA QUE EL SUICIDI ES IMPOSIBLE