Publicitat
Política · 3 de Setembre de 2009. 15:40h.

Un jutge deixa Arenys sense referèndum

Considera que la consulta és competència de l'Estat i no pot ser convocada per una organització

Un jutge deixa Arenys sense referèndum

Un jutge suspén el referèndum (foto:ACN)

Un jutjat de Barcelona ha suspès l'autorització municipal del referèndum sobre l'autodeterminació de Catalunya que s'havia convocat el pròxim 13 de setembre a Arenys de Munt, al Maresme. La decisió del jutge arriba l'endemà que l'Advocacia General de l'Estat presentés un recurs en els jutjats contra la consulta.

El magistrat considera que aquest tipus de consultes són competència exclusiva de l'Estat i no poden ser convocades, com és el cas, per una agrupació independentista.

En un ple municipal el 4 de juny passat, els grups de CiU, ERC, CUP i Arenys 2000 a l'Ajuntament d'Arenys de Munt van aprovar la convocatòria de la consulta. La pregunta que es plantejava als veïns del municipi era: "Està vostè a favor que Catalunya sigui un estat sobirà, social i democràtic?"

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#50 SOCARREL, Matarö, 04/09/2009 - 12:01

Dons joan ,el que volen es que siguem del toro, pandereta i culturalment cutres com la majoria dels Espanyols,al seu nivell ,ni millor ni pitjor,total d'una arrel diferent ique consumim el medi brossa que ells s'alimenten ,aquesta es l'unica Rao

#49 Joan, Baix Llobregat, 04/09/2009 - 08:57

Ja ho va dir fa molts anys Felipe González: El verdadero problema de España no es ETA sino el hecho diferencial catalán. Partint de la base que es considera un problema ser diferent, ¿què hi fem agregats a una Espanya que no ens vol tal com som?

#48 Joan, Baix Llobregat, 04/09/2009 - 08:54

Això trigarà més o menys anys, però l´Espanya actual, centralista i tancada, no pot durar massa. Si Espanya fot canya a l´independentisme democràtic, perdrà tota la credibilitat internacional. I si no, com a mínim això serà un estat confederal.

#47 Joan, Baix Llobregat, 04/09/2009 - 08:52

De totes maneres, si segons la dreta espanyolista els independentistes només representem el 10% de la societat o poca cosa més, ¿on és el problema? Si tenen tanta por a la consulta, no serà pas perquè tenen por de guanyar-la per golejada, oi?

#46 Joan, Baix Llobregat, 04/09/2009 - 08:50

De totes formes, jo ara mateix ja no donaria el meu sí a la Constitució del 78. En aquell moment em va semblar un gran avenç, però ara veig que era una enganyifa en tota regla. El que passa és que aleshores qualsevol cosa era millor que el franquisme.