Política · 10 de Març de 2014. 16:44h.

Un jutge investigarà la Policia espanyola

Ordena esbrinar l’origen de les fotografies dels magistrats proconsulta publicades a La Razón

Un jutge investigarà la Policia espanyola

Una imatge de la notícia publicada a La Razón sobre els jutges proconsulta

El jutjat d’instrucció número 22 de Barcelona ha acordat obrir diligències prèvies arran de la denúncia presentada per diversos jutges, que exerceixen a Catalunya, perquè s’investigui l’origen de les seves fotografies publicades a La Razón el passat 3 de març, que il·lustraven la notícia ‘La conspiración de los 33 jueces soberanistas’, per haver firmar un manifest a favor del dret a decidir.

El magistrat d’aquest jutjat ha sol·licitat a la Policia espanyola que identifiqui les persones que haurien accedit a la base de dades dels DNI, i demana que es comprovi si la fotografia publicada coincideix amb la que hi ha a la base de dades. La denúncia no és contra cap persona concreta, sinó contra una persona indeterminada que s’haurà d’investigar.

Entre els denunciants hi ha alguns de la trentena de jutges que han signat el manifest el passat febrer, en el qual deixen clar que "Catalunya és una nació"  i que "aquesta indiscutible realitat nacional de Catalunya comporta, indefectiblement, el reconeixement del seu dret a decidir"."En contra del que s’afirma des de determinats sectors i com a juristes –apunten en el manifest-, considerem que aquest dret a decidir es pot exercir en l’actual marc constitucional, des d’una perspectiva dinàmica i viva, no sacramental, de la Constitució, com escau a un estat social i democràtic de dret".


Els jutges consideren que segons es disposa al seu art. 10.2 de la Constitució els preceptes "relatius als drets fonamentals i a les llibertats s’han d’interpretar segons la Declaració Universal de Drets Humans i els tractats i acords internacionals ratificats per l’Estat espanyol", que es fonamenten en el “principi democràtic”.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#22 La doctrina y el "Libro de Estilo" de Tv-3...(I).., La doctrina y el"Libro de Estilo" de Tv3, 11/03/2014 - 17:08

S.E.A.T. = Marca "catalana".

Partido de Baloncesto = "Bàsquet...en català".

ESPAÑOL = "colaboracionista".

Corona de ARAGÓN = "Països" "catalans" (¿?)

Hora ESPAÑOLA = Hora "catalana".

ARAGONÉS oriental = Llengua "catalana".

Deportista del sudeste de FRANCIA =
=Deportista "català"...

#22.1 el noi, girona, 11/03/2014 - 19:03

aragones oriental? es lapao tros de soca hahahha

#17 L'IMPERI CATALÀ i els ALMOGAVERS ................, L'IMPERI CATALÀ i els ALMOGAVERS ......, 11/03/2014 - 15:10

...al grito de "DESPERTA FERRO !!! " ...cometieron miles de "lindezas" y tropelías a lo largo y ancho del Mediterráneo durante muchos siglos: multitud de masacres y muertes violentas, saqueos, violaciones...Todavía se asusta a los niños con: "Que vienen los CATALANES !!! "...................

#15 Tresa, barcelona, 11/03/2014 - 12:43

L'estudi que han fet aquests jutges ha de ser el nostre mascaró de proa. És fonamental i s'ha d'aprofitar l'assenyalament d'El País perquè és divulgui. Jo mateixa potser no l'hauria llegit i ara m'interessa. Gracias chicos

#14 Jordi, ,, 10/03/2014 - 23:35

Ojo, semos abajo-firmantes, pero anónimos.

#14.1 viriato, barna , 12/03/2014 - 18:08

Ojo este juez no tiene nada mas que hacer, estamos apañados en este pais , con la de parados que hay que podrian hacer de jueces.

#13 Via fora!, seguem arran, 10/03/2014 - 23:18

Jo començaria investigant aquell líder de la poli espanyola xulesc que va acusar en Mas amb falses proves, que fa acudits masclistes, envia fotos porno per twitter, galleja d'ultranacionalisme espanyol i és lleig com un pecat. Com se digui (no val la pena memoritzar el nom d'un ésser tan immund).