Publicitat
Política · 19 de Febrer de 2009. 16:10h.

Un líder patronal torna 1,2 milions estafats a l'Estat

L'expresident de la Confederació d'Empresaris del Baix Llobregat pacta amb la fiscalia

Un líder patronal torna 1,2 milions estafats a l'Estat

El Forcem és l'organisme defraudat

L'expresident de la Confederació d'Empresaris del Baix Llobregat, Paz Dorado, i el seu col·laborador Francisco Sierra han admès que van defraudar més d'1,2 milions d'euros entre 1996 i 2000 a través de les subvencions atorgades per la conselleria de Treball i el Forcem (fundació que gestiona els fons públics de formació contínua) per organitzar cursos que realment mai no es van realitzar. Ambdós han tornat els diners defraudats. El Tribunal de Comptes, a instàncies de l'Agència Tributària, també ha obert dos procediments i ha dictat sentència exigint Paz Dorado el pagament de les quantitats defraudades.

Les acusacions -Hisenda i la Generalitat-, la fiscalia i els defensors han arribat a un acord perquè s'imposin a Paz Dorado dos anys de presó, una multa i la pèrdua de la possibilitat d'obtenir ajuts o incentius fiscals per dos anys i sis mesos. A Francisco Sierra s li imposa un any.

Els acusats han dipositat al jutjat els diners defraudats, i per assegurar el seu pagament, els interessos i les costes, Dorado ha hipotecat a favor de l'Estat i la Generalitat unes finques de la seva propietat a L'Albi (Les Garrigues) per import de 665.530 i 137.830 euros. El fiscal aplica l'atenuant de reparació del dany. Aquest cas va ser denunciat quan un altre assumpte similar, el de l'empresari Fidel Pallerols, ja havia saltat a la llum pública.

A partir d'ara, se seguirà la tramitació de la causa, s'assenyalarà judici davant de l'Audiència de Barcelona i els dos acusats hauran de ratificar verbalment que accepten aquesta condemna menor, que després es traduirà en una sentència ferma.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 TONI de CIUDADANOS, BARCELONA, 20/02/2009 - 00:20

Los sindicatos se dedican a hacer pais y no a defender a los trabajadores.En esta empresa, unos colocan a los familiares, como Carot y otros a hacer patrimonio, que no patria, como los de CiU,los sindicatos y muchos polítcos.Mientras el paro va creciendo

#6 sulfuro sulfuro, Barcelona, 19/02/2009 - 20:14

Ahora solo falta que se sumen los demás patronos, los políticos y los sindicalistas que se hicieron de oro apropiándose de los fondos europeos destinados a la formación
de los trabajadores.
Malo en patronos y políticos y peor en UGT,CCOO y Cia.

#5 Indigeta, Cipsel.la, 19/02/2009 - 19:15

Es va estrenyent el cercle al voltant del PSOE-NE. Quant peti, lo del PP de Madrid semblará cosa de nens. Només mancan fiscals i jutjes independents de veritat.

#4 Kropotkin, Vic, 19/02/2009 - 18:25

Mucho me temo que no se trata de un dirigente patronal. Eso de la CEBL es una empresa privada que se ha puesto ese nombre para poder hacer cosas "raras! con mas comodidad. Je, je, je,... Que cosas pasan en algunos ayuntamientos... Je, je, je,...

#3 agusti, barcelona, 19/02/2009 - 18:23

Alguna cosa m'ho deia. Quan a la meva empresa m'arribaven ofertes de cursos per als meus treballadors i tot estava en castellà, desconfiava. És força típic que qui no té ètica passi de la nostra llengua.