Publicitat
Política · 8 de Juny de 2011. 17:17h.

Un manifestant va utilitzar un discapacitat d'"escut humà"

El conseller culpa a "un acompanyant"

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat que algunes imatges que es van difondre sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra a Plaça Catalunya el passat 27 de maig estaven manipulades i que es van difondre informacions falses a la xarxa i als mitjans de comunicació.

Durant la seva compareixença en comissió al Parlament, ha apuntat que "s'han dit mentides, s'han difòs i s'han exaltat". En aquest sentit, ha assenyalat que "no és certa la fotografía que s'intenta explicitar que hi ha una persona disminuïda física que és pressumptament apallissada pels Mossos". "En realita els Mossos intentaven apartar el seu acompanyant que feia servir d'escut humà el disminuït", ha afegit.

També ha explicat que "no és certa la imatge de Mossos apallissant a un pobre indigent que dormia en un banc de Plaça Catalunya. En realitat estaven impedint que el cordó saltés. La imatge també estava manipulada".

D'altra banda, ha lamentat que "fins el diumenge al matí, fins i tot mitjans públics, reiteraven i repetien que hi havia una persona sent operada a l'Hospital Clínic amb la melsa destrossada, el pulmó perforat i amb risc de mort com a conseqüència del impacte d'una bola de goma. Això no és cert és fals".

Puig ha negat que "hi hagués assatjament i agressions a professionals de la premsa". "Tampoc és certa la carta anònima d'un mosso denunciant l'actitud del seus companys, ni els twits que s'atribueixen a mi i altres persoens manifestant opinions ofensives, no és cert el perfil d'un mosso e el Facebook que es vanagloria d'haver agredit els indignats", ha conclós.

Imatge dels fets
Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#4 Gerard, Barna, 09/06/2011 - 11:05

AIxo es el mateix q diu el govern d'Israel quan es carrega "per accident" dones i nens. El noi de la cadira va deixar clar en un carta al diari q va ser colpejat a la cadira i q va ser ell mateix qui va dir a l'altre noi q es protegis dels cops darrera de la seva cadira. Neteja als mossos!

#4.1 pepe, andorra, 09/06/2011 - 13:43

Y cuando han muerto "por accidente" mujeres y niños en Israel? pq normalmente todos los reportajes al respecto se han demostrado falsos y manipulados. Mas o menos como este asunto y el tipo de la silla miente como un bellaco. Menos mal q ahora esta youtube.

#3 carracuca, barcelona ESPAÑA, 08/06/2011 - 23:38

¿todavía colea el montaje del minusválido en la silla de ruedas?, ya quedó claro desde el primer momento que todo eso era falso, que los que hay alrededor lo aprovechaban como parapeto. Es más, esa misma silla la he podido ver varias veces vacía en la zona donde está la subcomisión en la plaza

#2 Sergi Belmonte, Ripoll, 08/06/2011 - 20:20

Tot plegat és un muntatge. Conec el noi i és professor de tango a una acadèmia de balls de saló.

#1 Joan, Mataró, 08/06/2011 - 18:16

L'oposició que està a la que salta amb tot, com feres ferotges, son els que van atiar totes aquestes falsedats. Els hi hauria de caure la cara de vergonya. Si hi haguessin altre cop eleccions, el tripartit encara tindria un daltabaix més gran, no van saber governar i no saben fer oposició.

#1.1 jajajajaaajajaaa, barcelona, 08/06/2011 - 19:07

Joan, ja sabem la culpa sempre es de madrid, del tripartit, del cargol de lñ ebre, de CIU noi encara q governin, el mort es culpa de ZP que va dispara.li.......els nacionalistes podrieu anra tots de viatge a Australia i no tornar mai mes sou la ruina del pais..CIU va fer una oposicio molt maca...

#1.2 Jojojojojo, Barcelona, 08/06/2011 - 19:49

Si senyor, la ruina d'un païs que heu deixat arruinat