Política · 30 d'Octubre de 2015. 10:05h.

Un membre del CATN diu que qui no vulgui pagar a la hisenda catalana haurà de marxar

Josep Maria Reniu afirma que els ciutadans podran decidir si segueixen a Catalunya “voluntàriament, només faltaria”

Un membre del CATN diu que qui no vulgui pagar a la hisenda catalana haurà de marxar

Reniu, a RAC1

El membre del CATN, Josep Maria Reniu, en declaracions a El món a RAC1, ha dit que aquells ciutadans que no vulguin pagar a la hisenda catalana hauran de marxar de Catalunya. Reniu ha estat interrogat per Jordi Basté sobre “que haurà de fer el ciutadà amb el tema de la hisenda pròpia? haurà de decidir on paga els seus impostos?”.

“En el moment que es considera que aquestes estructures d’Estat ja estan bastides i que per tant ja són plenament operatives, es proclama la independència, que és el moment de desconnexió definitiva”, ha indicat Reniu. “A partir d’aquest moment qui és plenament responsable de la recaptació dels tributs és la hisenda catalana”, ha afegit.

Basté ha apuntat aleshores que “per això hi ha d’haver un pacte amb el Govern d’Espanya, això és indiscutible”. “Sempre la millor manera és un procés de negociació”, ha reconegut el membre del CATN. “Ara, si la negociació és impossible, altres qüestions van caient pel seu mateix pes”, ha matisat.

El director d’El món a RAC1 ha insistit que “hi haurà qui digui que jo no vull desconnectar de l’Estat, jo vull continuar a Espanya, i per tant jo els meus impostos els vull pagar a Espanya i no els vull pagar a Catalunya. Això pot passar”.

Reniu ha argumentat que “ens estem situant al final del procés, en el moment que aquesta hisenda pròpia ja té prou solidesa, la resta d’estructures d’Estat ja són operatives i que hi ha la decisió de proclamar la independència del país i per tant establir un nou marc jurídic”.

“Serà en aquest, on el ciutadà que resideixi aquí, voluntàriament, només faltaria, podrà decidir si es manté en el territori i per tant està subjecte a un nou ordenament jurídic que es validarà en una Constitució de la república catalana posteriorment, o decideix no fer-ho, i per tant, marxar”.

Publicitat
Publicitat

354 Comentaris

Publicitat
#206 Antonioescribano, Alcala de henares, 06/11/2015 - 14:55

Que entirndo que el ciudadano catalan que no esta por la independencia Tiene dos caminos 1 PASAR POR EL ARO DE LOS IMPERDENTISTA 2 HACER LAS MALETAS Y DEJAR SU PATRIMONIO JUNTO CON LA VIDA QUE LE COSTÓ OBTENERLO

#205 Santiago, Madrid, 02/11/2015 - 23:39


La propuesta presentada en el parlamento catalán pretende dar un "GOLPE DE ESTADO" contra los 44.500.000 de españoles y 53% de los catalanes no independentistas

El gobierno de España, el PP, el PSOE, Ciudadanos y UPyD aplicarán "TODAS LAS MEDIDAS" que contempla nuestra Constitución para evitarlo

#204 Miquel, BCN, 02/11/2015 - 12:49

Un altre que vol fer una marxa! En aquest país ara tothom vol organitzar marxes... Potser volia dir que se n'haurà d'anar? Cada dia entenc menys el català actual.

#203 Biel, Barcelona, 02/11/2015 - 01:20

Lo único que dice es que el o la que no contribuya, se tendrá que ir, y es lógico! En cualquier Estado, Inglaterra, Alemania, Francia, Bélgica, Holanda, Austria...tu trabajas y resides...tú contribuyes! No contribuyes... A la puta calle! A tu país!!!

#203.1 rocamora, llançà, 06/11/2015 - 20:10

Així, empresaris, futbolistes i sobre tot polítics(junts pel circ) catalans o residents a Cat, hauran de marxar? M'apunto...

#202 biel, Barcelona, 02/11/2015 - 01:15

Os estoy leyendo a la mayoría y decís una cantidad de sandeces, que de verdad estoy deseando que llegue el día para ver si os pierdo de vista de una puta vez. Éste señor lo ha explicado muy bien, y no dice en ningún momento que se va ha hechar a nadie.