Publicitat
Política · 14 de Novembre de 2017. 19:27h.

Un miler d'empreses pagaran impostos en altres comunitats

Unes mil societats catalanes han canviat de domicili fiscal

Un miler d'empreses pagaran impostos en altres comunitats

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras

L'Agència Tributària espanyola calcula que al voltant d'un miler d'empreses catalanes han traslladat el seu domicili fiscal a altres comunitats autònomes des de l'1-O fins a principis de novembre. D'aquesta manera, del total de les 2.471 empreses que segons el Col·legi de Registradors han traslladat la seu social fora de Catalunya, un miler han canviat també el domicili fiscal a una altra comunitat. El canvi fiscal no afecta l'abonament dels principals tributs que paguen les empreses perquè són d'àmbit estatal.

L'Agència Tributària també ha detectat una caiguda en el percentatge que representa la facturació de l'IVA a les companyies domiciliades a Catalunya en comparació al del territori espanyol. 

Les vendes declarades per empreses domiciliades a Catalunya han caigut gairebé tres punts percentuals durant la segona quinzena d'octubre respecte a la primera, de 22,4% a 19,6%. Les dades es refereixen a les vendes realitzades per empreses amb seu fiscal a Catalunya al conjunt d'Espanya.  L'AEAT també ha destacat que les empreses amb seu fiscal a Catalunya en sectors com l'energia, l'aigua o la construcció han reduït quasi vint punts la participació en les vendes nacionals.

9 Comentaris

Publicitat
#8 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 15/11/2017 - 14:55

Y Ciniqueras sin dar explicaciones. Mareando la perdiz pero sin dar la cara.

#7 José María, Ubrique, 15/11/2017 - 12:52

Cataluña acabará añorando los tiempos del "expolio fiscal".

#6 pernis, El Masnou, 15/11/2017 - 08:39

M´en faig creus que encara hi hagi pasarells i babaus que votarán a aquests ineptes un altre vegada...

#5 Pregunto jo, Tarragona, 15/11/2017 - 06:51

Aixo tambe ho poden Fer les persones fisiques ? Jo no vull pagar impostos a Catalunya.

#5.1 Sergi , Barcelona, 15/11/2017 - 12:06

Si tienes algun domicilio fuera de Catalunya puedes hacerlo, te empadronas alli y comunicas a la AEAT tu nuevo domicilio fiscal, de hecho aparte de las empresas tambien a miles de personas fisicas que lo han hecho.

#4 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 15/11/2017 - 02:12

Però ara som lliures! Ah, no, que eso tampoco... que estáis como estabais, pero con el tejido productivo y turístico hecho m*rd* por haber elegido a iluminados, sectarios y ladrones que os contaron unas milongas sobre comer helado de postre y tal... Y encima tienen el cuajo de criticar que en España muchos voten a los mangantes del PP.