Publicitat
Política · 8 de Setembre de 2009. 11:00h.

Un ministre del Quebec creu "nefastes" les multes lingüístiques

Pierre Armand afirma que "tot el que és espanyol és ara molt popular al Quebec"

Un ministre del Quebec creu "nefastes" les multes lingüístiques

Pierre Arcand, ministre del Quebec

El ministre d'Exteriors de Quebec, Pierre Arcand, ha manifestat en una entrevista a El Mundo que entre Catalunya i el Quebec "hi ha diverses similituds, com la població i els valors culturals. En els últims anys hem assistit a un gran augment del turisme quebequès a Catalunya". "Tenim una relació afectiva amb Catalunya des de fa anys. I tot el que és espanyol és ara molt popular al Quebec", afegeix.

Informat que "a Catalunya hi ha hagut multes per retolar només en castellà", el ministre respon que "segons les nostres lleis, el francès ha de ser predominant. Però cal evitar accions nefastes per a la nostra imatge". També explica que els molesta que se'ls compari amb el País Basc, ja que "tot el que és negatiu molesta. La situació política al Quebec és relativament estable i no hi ha violència terrorista des dels anys 60. Davant tot, perquè tenim polítiques socials d'avantguarda".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Vicent, Vendrell, 08/09/2009 - 17:42

Esa Ley solo se aplicó en un caso y por error. Por cierto sabeis que en Madrid te pueden multar por no tener en español la carta de tu restaurante ... O no identificar adequadamente tu local de negocio en español... eso también es fascismo y nacionalismo?

#12 Joan, Barceloneta, 08/09/2009 - 17:31

Es un comentari ben estrany perquè al Quebec ja fa temps que tenen una disputa sobre si prohibir qualsevol cartell en altres idiomes. I després de les eleccions, el nou Govern vol reconèixer Quebec com a una nació separada de la Federació

#11 No al nacionalismo, Barcelona, 08/09/2009 - 15:44

Este verano he estado con una turista quebequesa y he hablado con ella de política, le sorprendió conocer que en Cataluña tu vecino te puede denunciar por rotular en castellano y no en catalán. Es la prueba de la falta de tradición democrática n Cat

#10 TCN, VIC, 08/09/2009 - 15:41

Kropotkin (Vic), cada vegada que et llegeixo em fas riure mes. ¿Treballes de pallasso? ¿O potser de aprenent de dictador feixista?. Que ridícul i inculte que ets C'apullo.

#9 Carme, Torelló, 08/09/2009 - 15:03

Al Quebec seria impossible de posar una multa lingüística per no fer servir el francès. Fins i tot en els stops diu arrêt i el Kentucky Fried Chicken és Poulet Frit de Kentucky (cito de memòria, però és perquè es vegi que tot és en francès.