Publicitat
Política · 24 de Març de 2009. 18:29h.

Un nen de 10 anys, ferit a la barbeta, segons l'advocat

Primeres accions legals contra els Mossos

Jaume Asens, l'advocat de l'Assemblea d'Estudiants de la Tancada del Rectorat de la Universitat de Barcelona, ha indicat que un menor va resultar ferit en les càrregues policials de la setmana passada contra els manifestants anti-Bolonya. Segons Asens, des de la policia catalana "es va negar en primer terme l'existència de cap menor ferit. El menor existeix i tenim un comunicat mèdic del menor a la nostra disposició. La ferida existeix". Asens ha negat que en cap moment ells haguessin dit que la ferida havia estat feta a causa d'un cop de porra, i ha atribuït aquesta versió a l'interès dels mossos d'esquadra de "magnificar els fets per després minimitzar-los. El que nosaltres havíem dit és que havia estat lesionat a instàncies de la càrrega (policial) contra la família. La mare resulta ferida i aquest nen es produeix una contusió a la barbeta. No sabem com se la produexi, però és causa directa de la càrrega contra la família", ha manifestat Asens, qui ha afegit que les imatges de televisió avalen aquesta versió. L'advocat estudiantil ha dit que ha estat "la famíia" qui "s'ha posat en contacte amb nosaltres" per denunciar aquest fets.

El d'aquest menor seria un dels 120 informes mèdics de lesions que han arribat a mans de l'advocat de l'Assemblea d'Estudiants. "Tenim 120 comunicats mèdics de lesions, el que dóna una idea de la dimensió dels danys que van causar a la ciutadania les càrregues policials. Tenim una estimació de quasi 200 persones, i en el nostre poder tenim 120 comunicats mèdics".

Asens ha anunciat "la intenció d'emprendre accions legals per exigir responsabilitats tant penals com administratives de fets que considerem delictius", com a conseqüència de les càrregues policials de la setmana passada. Asens ha indicat que els mossos d'esquadra van "pegar a parts vitals com el cap", circunstància que "està prohibida en el nostre ordenament jurídic".

L'advocat dels estudiants ha qualificat l'actuació policial de "violència gratuïta i indiscriminada", i ha afegit que "el comandament al càrrec del dispositiu era l'intendent Miguel Hermida, que no és el que habitualment està al càrrec del dispositius policials. Em consta que té una doctrina de mà dura".

L'advocat Asens, amb membres de l'Associació d'estudiants que representa
Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 Berta-cat.blogspot.com, BCN, 25/03/2009 - 12:02

Missatge per a "Un de la Ribera"
Que s'hagi sabut mai ha guanyat un sol cas aquest advocat. Ni un de sol, com el seu mestre i mentor L'advocat Francesc Arnau

#17 Jo, BCN, 25/03/2009 - 11:41

Ay..cuanta escoria ressentida que mai va poder anar a la universitat. Qui no val, per policia, ja ho diuen

#16 un, La Ribera, 25/03/2009 - 11:29

el nen passava per ja....ja veus tu...perquè viu a 200 metres d\'on el van contusionar. Entesos? I pels llestos, l\'advocat ha guanyat força judicis.

#15 Sissenyó, Mataró, 25/03/2009 - 10:11

Jo també penso el mateix, xaf de Barcelona. Què carai hi feia un nen al centre de Barcelona en lloc de ser de colònies a l'Ampurdà, per exemple? Demagog!

#14 xaf, Barcelona, 25/03/2009 - 07:59

Doncs jo també penso com en Jordi de Barcelona. Qué pebrots hi fotia un crio allà al mig?... a qui caldria empurar és als seus pares. Al final això semblarà Palestina...