Publicitat
Política · 24 de Maig de 2019. 20:17h.

Un Parlament aturat

Només ha aprovat dues modificacions de llei des de la seva constitució

Un Parlament aturat

Quim Torra, en un ple del Parlament (foto: Parlament)

El ple del Parlament es reunirà els propers 29 i 30 de maig per debatre i votar una proposició de llei sobre espais agraris i un decret llei de modificació de l'impost sobre els actiu no productius de les persones jurídiques. Fins ara, en aquests cinc mesos des de la seva constitució, la cambra catalana només ha aprovat dues reformes de llei.

La primera va ser la supressió del Consell Comarcal de Barcelonès que el Parlament va aprovar el 6 de febrer de 2019. Va ser una iniciativa proposada per Ciutadans, Junts per Catalunya, ERC i el PSC. La supressió de l'organisme supramunicipal, en tot cas, va ser una iniciativa que es va plantejar l'any 2013, quan la llavors vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, va anunciar que l'Àrea Metropolitana de Barcelona assumiria els serveis i competències del Consell Comarcal del Barcelonès.

La segona llei aprovada pel Parlament ha estat la modificació del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca), a proposta del PSC el 9 de maig. La reforma preveu que els membres de l'entitat que cessin en el càrrec per expiració del seu mandat exerceixin les seves funcions fins que els successors prenguin possessió. També estableix un màxim de deu dies, des de la finalització del mandat, perquè la presidència de la Generalitat proposi al Parlament els nous membres.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 Jordi BR, L'H, 25/05/2019 - 12:38

Tinguis la tendència que tinguis no pots estar d'acord amb la paràlisi. El procés s'ha de defensar però es pot complementar amb seguir legislant i treballant sobre altres qüestions. Penso que amb un altre govern, amb ERC i els Comuns molt més involucrats ens aniria millor

#2 El Sifoner, Castelló, 25/05/2019 - 12:02

El gobierno y el parlamento de la CCAA catalana no funcionan. Sinceramente, ¿para que sirve tener autonomía?. , yo no se como funciona esto, pero tal vez si funciona es gracias al estado. ¿Hacen falta tantos políticos para esto.?