Política · 12 de Febrer de 2009. 12:59h.

Un periodista de Catalunya Ràdio dóna suport a un candidat d'ERC

Enric Calpena signa un manifest a favor d'Oriol Junqueras

Un periodista de Catalunya Ràdio dóna suport a un candidat d'ERC

Calpena i Junqueras, durant la roda de premsa

El periodista Enric Calpena, que actualment presenta el programa 'En guàrdia' els dissabtes a Catalunya Ràdio -de 13.00 a 14.00- ha donat suport al candidat d'Esquerra per a les eleccions europees, Oriol Junqueras. Calpena és el primer dels signants d'un manifest de suport que defensa que "a Catalunya i a la resta dels Països Catalans cal restaurar la confiança en la política" i que la trajectòria del candidat "com a historiador, professor universitari, divulgador i periodista, caracteritzat de sempre per una insubornable visió social i nacional, són una carta de presentació excel·lent davant l'opinió pública".

Calpena, amb una llarga trajectòria professional, és amic personal de Junqueras des de fa més de dotze anys i han treballat junts en el programa 'El nas de Cleopatra' de l'emissora pública catalana. També han escrit de manera conjunta el llibre "Guerres dels catalans".

Preguntat per e-notícies, Calpena ha justificat el seu suport perquè "els periodistes no som gens apolítics, jo no ho he sigut mai". "És la primera vegada que explico públicament a qui voto. Votaré a Junqueras amb molta alegria, tranquil·litat i confiança. Com a periodista d'un mitjà públic, com a professor universitari i com a moltes altres coses".

"Una altra cosa és que al programa jo mostrés una visió partidista de la realitat, que seria reprovable, però com a independent no hi ha cap problema", ha afegit el periodista, a més d'assegurar que "si el candidat fos del PP o Ciutadans i l'hagués de recolzar ho faria amb tota normalitat".

Vídeo: "Votaré a Junqueras amb molta alegria"

Vídeo: "Nosaltres, Junqueras"

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 joan, manresa, 12/02/2009 - 18:47

Molt respectable la seba posició,pro compti que esta en un mitjá public...enten oi..?Are alguns podrán comprobar i entendre el joc submarí de molts periodistes--no cal dir noms--en temps de CiU...Encare com va tenir tanta paciencia CiU,o no podíen fer

#15 Maria, Lleida, 12/02/2009 - 17:49

Jo ja he signat el manifest de suport a www.orioljunqueras.cat

Nosaltres Junqueras!!!

#14 pepito, barcelona, 12/02/2009 - 17:45

jajajajajaja..el otro dia hablaban de 15 "intelectuales" hoy creo que son 15 pelagatos.

#13 Ot, hospitalet, 12/02/2009 - 16:14

Ja veureu quant s'enteri mr crosta Ferrando.

#12 Lluis, Bcn, 12/02/2009 - 16:03

La pregunta és: Es poden significar políticament els periodístes de la ràdio pública? Si és que sí, no hi ha notícia o n'hi ha 400 notícies (una notícia per cada periodista), si és que no... ens ho expliqueu?