Publicitat
Política · 19 de Juliol de 2017. 09:10h.

Un poble de Tarragona vol marxar de Catalunya

L'alcalde de Batea demana formar part de l'Aragó perquè "estem més que farts" del Govern

Un poble de Tarragona vol marxar de Catalunya

Joaquim Paladella (foto:marfanta.com)

L'alcalde de Batea (Tarragona), Joaquim Paladella, ha fet una petició oficial a la Subdelegació del Govern a la província per celebrar una reunió en què es explorin les possibilitats jurídiques que el municipi es separi de Catalunya i passi a pertànyer a Aragó ¡, segons informa El Mundo.

Batea és una localitat de 2.000 habitants situada a la comarca tarragonina de la Terra Alta, a la frontera amb Aragó. Segons relata el seu alcalde, els habitants del municipi estan "sospesant demanar ser territori aragonès" i volen que el subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, els informi sobre "les fórmules jurídiques que existeixen, quins sistemes hi ha, per després decidir sobre la possibilitat de canviar de comunitat".

Paladella (PSC) denuncia "un llarg historial de discriminacions, greuges i topades amb el Govern". De fet, assegura que els habitants de Batea se senten catalans i no volen marxar, sinó que els fan fora.

"La gent està molt enfadada, ningú entén res, i hi ha molta crispació sobre els postulats i la manera d'obrar del que abans era Convergència... Aquesta gent parla molt del respecte a les resolucions del Parlament, però només a les que els interessen a ells", critica.

"A mi no em sorprèn res l'actuació del Govern convergent al procés, el veig com un moviment de conveniència, jo ja porto molts anys en política i durant les processons de festes he vist com els líders convergents canvien als balcons les banderes espanyoles per les independentistes", assenyala.

Paladella insisteix que la relació amb Barcelona ha resultat sempre difícil perquè no són "de la seva corda" i que els enfrontaments són constants. "Ara estan amb els parcs eòlics, que ens volen imposar si o si, sense que puguem dir res, sense que puguem analitzar detingudament les contraprestacions, sense garanties de res ... Normal que estiguem més que farts", diu.

Publicitat
Publicitat

55 Comentaris

Publicitat
#35 Grauero, Gurugú, 20/07/2017 - 12:37

Yo les animo a ello y animo a los aragoneses a crear una comarca dentro de su CCAA, donde recolocarlos y que lleve por nombre "Catalunya Lliure". Ahi se irian integrando los diferentes municipios o comarcas que lo deseasen.

#34 Bernat, Vielha, 20/07/2017 - 00:29

El siguiente la Val d'Aran.
Que vive un status de opresion y saqueo.
Los Pujols tambien hicieron negocios corruptos, recalificandose terrenos ...de proteccion especial.

#32 Bernat, Vielha, 20/07/2017 - 00:16

El siguiente la Val d'Aran.
Que vive un status de opresion y saqueo.
Los Pujols tambien hicieron negocios corruptos, recalificandose terrenos ...de proteccion especial.

#31 Galba, bcn, 19/07/2017 - 20:36

En casa, después de haber ejercido nuestro "derecho a decicir "estamos esperando a que se presenten los independentistas acneicos con sus requerimientos, para recibirlos como ellos solo se merecen.

#30 Galba, Bcn, 19/07/2017 - 20:02

Avis: Com que la democràcia i el dret a decidir esta per sobre la Constitució i las lleis, a casa meva hem exercit el dret a decidir i ha sortir que ens passarem pel forro la pròxima i molt hipotètica constitució catalana. Tothom hi ha estat d'acord. Fins i tot el "Jo Decideixo", el nostre gos d'atac als estranys. Avisats estan.