Publicitat
Política · 30 d'Abril de 2009. 15:56h.

Un possible avançament electoral divideix ERC

La idea d'avançar les eleccions s'obre pas amb polèmica interna

Un possible avançament electoral divideix ERC

Dirigents d'ERC en un recent acte públic

Esquerra Republicana de Catalunya comença a veure possible que calgui avançar les eleccions, una hipòtesi que està provocant una polèmica interna entre els principals líders del partit. L'augment de la tensió interna se produeix, a més, quan l'actitud de Joan Carretero i dels seus partidaris ha qüestionat el pacte entre Joan Puigcercós i Josep Lluís Carod-Rovira.

La divisió entre Carod i Puigcercós és clara. Mentre el vicepresident del Govern es mostra ferm en la seva intenció de blindar l'estabilitat de l'executiu de Montilla, Puigcercós ha amenaçat amb provocar un avenç electoral per les males perspectives sobre el nou model de finançament.

Per la seva banda, un altre dirigent d'ERC membre del Govern, Josep Huguet, adopta una posició intermèdia. Per una part vol descartar la hipòtesi d'una ruptura del tripartit, però per una altra admet que hi pot haver eleccions anticipades, encara que per consens dels partits que formen el Govern i a causa d'una eventual "asfíxia" econòmica. És a dir, pel problema del finançament.

De forma oficial, el plantejament d'Esquerra no és favorable a un avenç electoral, però la polèmica que en aquests moments divideix els dirigents del partit implica que calgui esperar el desenvolupament dels esdeveniments.

Montilla i el PSC, per la seva banda, són conscients del perill que suposaria per al tripartit una eventual desestabilització d'Esquerra. Òbviament, els socialistes no volen ni tan sols plantejar-se un avenç de les eleccions, i esperen que el traspàs dels trens de Rodalies serveixi per compensar la decepció pel nou sistema de finançament.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 si acaba la legislatura desapareix ERC, cardedeu, 02/05/2009 - 11:03

si aaba la legislatura desapareix ERC

#14 jordi, bcn, 01/05/2009 - 21:12

Puigcercós, amb el suport incondicional de la menjadora i del psc s'ha carregat ERC i el projecte independentista.
Llástima que la majoria d'exvotants d'ERC al no ser militants no han pogut fer-lo fora de la direcció. Per la pluja fina ja hi ha el PSC

#13 sulfuro sulfuro, Barcelona, 01/05/2009 - 19:48

Están de acuerdo sólo en una cosa, que el futuro es negro funeral.
Ante ésto, los previsores ya tienen hechas las maletas y prefieren adelanto. Los otros quieren tiempo para prepararlas.
Los mucho enchufados las llevarán bien
llenas del fruto de su....

#12 Marta, Badalona, 01/05/2009 - 12:15

Tindran el nassos de dir que no al finançament i quedar-se amb la cadira. Tot pel carrec i el país que el bomin.

#11 pinkpanter, bcn, 01/05/2009 - 10:57

Vaja.....el finaçament pot esperar...sortiria mes car tenir que canviar ara totes les cadires...no se salvarien....estan tots enganxats a elles amb Superglu ... i amb la quantitat de \"col·locats\" els 1000 milions de finançament no son suficients!!