Publicitat
Política · 2 de Maig de 2014. 21:40h.

Un premi a Camacho divideix la comunitat jueva

Associacions catalanes es desmarquen del guardó per la seva lluita contra el separatisme

Un premi a Camacho divideix la comunitat jueva

Abraham Haim, amb Camacho durant l'acte (Foto: Flickr PP)

El premi sefardita atorgat aquest dimecres a la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha dividit la comunitat jueva. I és que algunes agrupacions catalanes no s’han sentit identificades amb aquest guardó.

Camacho va rebre la medalla commemorativa de les Quatre Sinagogues Centrals de la Comunitat Sefardita de Jerusalem, en agraïment a la seva lluita contra el separatisme. Abraham Haim, president d’aquesta comunitat, va fer entrega del premi.

Aquest divendres, la Comunitat Israelita de Barcelona, mitjançant un comunicat, s’ha desmarcat d’aquest premi i ha assegurat que “no ha estat informada ni consultada” per l’entrega de la medalla.

El guardó, afegeixen, ha estat entregat per “Abrahan Haim, persona que ni viu ni treballa a Catalunya ni a Espanya, i que tampoc no ostenta cap càrrec de representació oficial de cap de les Comunitats Jueves d’Espanya”.

Abans, l’Associació Catalana d’Amics d’Israel (ACAI), mitjançant un comunicat, assegurava que Haim no parla ni “en nom seu i molt menys en nom d’Israel”. “Es dedica a impartir conferències, es representa només a si mateix”, afegien.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#26 Oriolix, Barcelona, 04/05/2014 - 19:09

Aquest senyor és sefardita i viu a Jerusalem, i està encantat que el govern espanyol del PP hagi aprovat una llei que dóna la nacionalitat espanyols als sefardites. I punt.

#24 No n'ho han de sobiranistes pro Israel, Prefereixen els terroristes palestins, 03/05/2014 - 14:52

Ja se sap. A Catalunya als no sobiranistes no se'ls hi pot donar ni el bon dia. Estan condemnats a una mort civil, xq un pecat tant gran com defensar la igualtat davant la llei, siguis català, basc o murcià, catòlic, jueu o ateu, mereix la negació de la condició de català.

#24.1 Mike, Lleida, 04/05/2014 - 08:39

Relaxat nano, si realment creus el que escrius estas fatal...

#24.2 8, f, 04/05/2014 - 13:09

quan van construir la seu embargada de CiU el solar ja era plé de sionistes CiUnistes perquè, altrament, no s'explica.

#20 pep, manresa, 03/05/2014 - 14:02

O sigui que la Rahola ja no pinta res a Israel? (suposant que mai hagi pintat alguna cosa).

#19 Ferranbcn23, Barcelona, 03/05/2014 - 13:26

Israel debe tener en cuenta que Ciu tiene radicales islamistas en sus filas. Por otro lado, el PP acaba de conceder a los sefarditas q lo pidan la nacionalidad española, de ahi el premio a Camacho.

#19.2 Xipolleig, Barcelona, 03/05/2014 - 17:09

Israel i els seus representants, no parlem d'alguns filibusters, tenen molts clars els antecedents ideològics del PP. Només cal llegir a Martín de Pozuelo, per veure les " bondats" del franquisme vers els jueus.
"La tradicional amistad de España con el pueblo árabe...

#18 Núria, Vallès Occidental, 03/05/2014 - 13:15

Cert, la comunitat jueva estem divits en dos, d'un cantó els sionistes Federico Jiménez Losantos i la Pilar Rahola, i de l'altre els sionistes Pedro J. Ramírez i Salvador Sostres... ah, i a Israel els ortodoxes i els ultraortodoxes, tria.