Publicitat
Política · 24 de Juliol de 2017. 11:14h.

Un president addicte a twitter

Puigdemont replica a les xarxes socials, però de moment ningú al Govern ha signat cap document per al referèndum

Un president addicte a twitter

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va replicar dissabte el ministre portaveu, Íñigo Méndez de Vigo, que aquest divendres va anunciar que la Generalitat haurà d'informar setmanalment que no utilitza els diners del FLA per finançar el referèndum. Puigdemont va escriure fins a sis piulades per denunciar la “guerra bruta” que, al seu parer, fa servir l'Estat espanyol per aturar el procés sobiranista.

El vicepresident Junqueras també va fer declaracions, que va recollir TV3, sobre que l'Estat està “inquiet” pel procés. “Quan el Govern espanyol veu que dos terços dels ciutadans de Catalunya, que més del 67% dels ciutadans, diuen que aniran a votar en el referèndum, és evident que el govern espanyol s'inquieta”, va assegurar.

Mentre que el nou conseller de la Presidència, Jordi Turull, va afirmar ahir, arran d’una informació publicada per El Mundo, que “els responsables de qualsevol actuació relacionada amb l’1-O som els membres del govern, tots ells, de manera conjunta i solidària”. “Si volen noms i cares que agafin una foto del Govern de Catalunya”, va afegir.

Però la veritat és que, de moment, ningú no ha signat cap paper. De fet, fonts oficials de Presidència van filtrar el passat 12 de juliol, als passadissos del Parlament, que el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, assumirien la compra de les urnes per al referèndum

Dos dies després es va anunciar la remodelació del Govern en la que, en teoria, els consellers no compromesos del tot amb el procés deixaven l’Executiu: Neus Munté, Jordi Jané i Meritxell Ruiz després que ho hagués fet també, dues setmanes abans, Jordi Baiget.

La remodelació es va produir malgrat que quan Artur Mas, llavors president, va fer fora els consellers d’Unió (Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep Maria Pelegrí) era per disposar d’un Govern “altament cohesionat en el seu últim objectiu nacional: la constitució d'un Estat per a Catalunya”, segons va afirmar el propi Mas en la presa de possessió dels nous consellers.

Però la remodelació duta a terme per Carles Puigdemont tampoc ha servit per aclarir qui comprarà les urnes. De fet en la compareixença conjunta de Puigdemont i Junqueras el propi vicepresident es va limitar a dir que “la nostra proposta és clara: serà el Consell Excutiu qui prendrà la decisió”. “Serà el Govern que decidirà les passes que ha de donar”, va afegir.

Mentre que Jordi Turull, en la seva primera roda de premsa com a portaveu dimarts passat, tampoc va aclarir res. Turull es va limitar a afirmar que el Consell Executiu es va limitar a “analitzar i compartir els diversos itineraris per disposar de les urnes”.

Turull va al·legar que el dispositiu del referèndum farà públic un cop estigui “completat” per esquivar, en la seva opinió, un ’“assetjament” de l’Estat espanyol que “va a més”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 un musclu, Bcn, 24/07/2017 - 13:31

Puigdemotxo = Trump.eta

#9 Oli en un llum, Can Pets, 24/07/2017 - 13:27

No hi hasurà cap problema amb la signatura per les urnes, sols cal acabar de convencer el Turull per que ho faci. Ja varen aconserguir que l'Astut fès el famós pas a banda (ocom l'arrós), donc ara encara serà més senzill. Apa nanu, signa i ja et vindrem a veure a la cangrí.

#8 Alejandro, Barcelona, 24/07/2017 - 12:30

Embusteros¿¿ Sois vosotros los que estáis prometiendo imposibles a los inmigrantes. Ahí está Mas con niños de color en brazos y rodeado de sus mamás a las que les promete todo cuanto quieran si van a votar el referéndum. Eso además de inmoral denota un miedo atroz a la abstención. NO NOS DEJEMOS ENGAÑAR, ABSTENCIÓN , QUE ES LO QUE LES DUELE

#8.1 Alexei, Barcelona, 26/07/2017 - 16:31

Todos a votar que los que les duele a los fachas como tú

#7 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 24/07/2017 - 12:28

No solo tiene la credibilidad y efectividad de Donald Trump, sino que además comparte sus mismos vicios.

#6 jfuertesf, Barcelona, 24/07/2017 - 12:20

Doncs a mi el que em resulta més curiós és la matxada del conseller Turull: "Que agafin la foto del govern i veuran qui son els resposnables". Això mateix va dir el President Mas i al judici va dir que els responsables eren els voluntaris. No sé.