Publicitat
Política · 4 de Setembre de 2010. 17:45h.

"Un referèndum independentista partiria Catalunya per la meitat"

Herrera creu que hi ha hagut "acarnissament" amb ICV

"Un referèndum independentista partiria Catalunya per la meitat"

Joan Herrera

El candidat d'ICV, Joan Herrera, en una entrevista a El País, explica que en el seu partit "plantegem el dret a decidir sense una lògica de blanques i negres. Un referèndum que inclogui l'Estat de les autonomies, el federal o la independència. Això és el federalisme del dret a decidir, un terme que ha estat apropiat pel sobiranisme".

"No vull un referèndum per a partir el país per la meitat. Hi ha poca gent federalista a Espanya, però hem de resignar-nos a no canviar res o acceptar la independència? Es tracta d'optar per la negociació", assenyala.

En aquest sentit considera que "ERC planteja una referèndum partint el país en dues, el PSOE espera el peix al cove de CiU i el PP, que té segrestades les institucions de l'Estat, li va bé una sentència de l'Estatut a la baixa".

Sobre les crítiques a la gestió d'ICV al Govern, ha lamentat que "a vegades hi ha hagut acarnissament, com el cas d'Horta. A algú li ha incomodat que ICV portés àrees centrals. I ho entenc: quan vam parar el transvasament del Roine es van deixar de fer obres que eren un negoci rodó per a alguns".

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 Pere Queraltó, Tarragona, 06/09/2010 - 19:30

Què en són d curtets els d'icv! Això q demanen està molt bé però a nivell de tota Espanya, se li diu reforma de la Constitució

#28 Fart de tripartit, Sabadell, 06/09/2010 - 16:34

Un dels drames de Catalunya és la nefasta herència ideològica del PSUC

#27 Ferran, VIC, 06/09/2010 - 16:05

I no fer-lo també. (podria haver una mica de catagoria en els nostres polítics i que no ens prenguin per curtets a tots?)

#26 badoc, Girona, 06/09/2010 - 15:07

I el referèndum que proposen el partiria per tres!
Quines bajanades que diuen per no dir que son tan espanyolistes que prefereixen que ens manin de Madrid i que ens robin tot distreient amb un federalisme impossible.

#25 pepet, una, 06/09/2010 - 13:20

Juan/Joan (Bcn): opcions? en realitat només dues: respectar la voluntat dels catalans, decideixin el que decidixin, o no. Quina és la teva?