Publicitat
Política · 5 de Setembre de 2016. 10:06h.

Un RUI sense mínim de participació

L’ANC i la CUP ja plantegen un referèndum vinculant sigui quina sigui la participació

Un RUI sense mínim de participació

Jordi Sánchez, en una imatge d'arxiu

El president de l’ANC, Jordi Sánchez, en una entrevista a El Periódico, ha defensat que un hipotètic RUI sigui vàlid tingui la participació que tingui. “Cap referèndum important fet en els últims temps ha requerit d'un mínim de participació. ¿Per què el Brexit no el requereix i un referèndum d'independència sí? L'important és que les regles estiguin clarament definides”, ha defensat.

“No és evident que en un referèndum vinculant la gent contrària es quedés a casa si sabés les conseqüències de guanyar el 'sí’”, ha argumentat. També ha afirmat que “no descartem que l'Estat accepti la invitació al referèndum acordat. Si no passa, s'haurà de crear un marc d'obediència catalana al Parlament i tenir la determinació de portar-lo a la pràctica”.

“¿Algú creu que entre els 200.000 funcionaris no en tindrem uns quants milers decidits a actuar amb el mandat del Parlament i el Govern? ¿Algú creu que no hi haurà una solució tècnica respecte al cens?”, ha preguntat.

També la diputada de la CUP, Anna Gabriel, en declaracions a TV3, s’ha mostrat partidària de que al RUI no li calgui un mínim de participació atès que “l’experiència demostra que si hi ha uns mínims obligatoris de participació aleshores s’actua en clau de boicot”.

“D’alguna manera, els partidaris del ‘no’ activarien l’abstenció per tal que no s’arribés als mínims de participació. En clau internacional es recomana que no s’estableixin els mínims perquè així s’activa la participació i el ‘sí’ i el ‘no’, que és el que volem. No volem fer cap trampa, l’instrument aquest no vol ser una coartada ni un escull, ni l’enèsima pantalla de distracció. Vol acabar amb el processisme i vol permetre que la gent s’expressi”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#29 Grans idees, Chez Titole, 06/09/2016 - 13:42

Fantàstic, fem un referendum vinculant al camp del Vilatenim i ja tenim l'independència a la butxaca. Podem regalar entrepans de khebab per enganxar més votants.

#28 Les barbes, Chez Fangue, 06/09/2016 - 13:40

Antigament les barbes les portaven els intelectuals d'edat avançada. Tothom recorda els prohoms de l'època d'Isabel II grans ordadors tots ells. Actualment si et dediques a viure de la política i ets un carababau, t'has de deixar barba, sembles menys ruc i et trobes més atractiu.

#27 nadia, barcelona, 06/09/2016 - 08:37

Ja, ja, ja ! Molt democràtic

#26 Cap gros, Palamos, 06/09/2016 - 07:11

Primer posa d exemple el brexit , comences be babau, i despres voleu q sigui ilegal i passant d la participacio...no us el reconeixera ni corea del nord

#25 vicedo, barcelona., 06/09/2016 - 00:31

Fantàstics els raonaments. Anirem a votar tan sols nosaltres, els del "prusés", i guanyarem amb el 99,99% dels vots pel Sí. Caldrà veure com riuran tots els païssos del món..... Quina vergonya de polítics... i pensar que els hi paguem un bon sou entre tots....